Bakan Mehmet Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı ’T24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları’ konferansında Türkiye ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mehmet Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi!
Yayınlanma:

Bakan Şimşek, ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, dezenflasyon sürecinin başladığını ve eylül ayı enflasyon verilerinin bu sürecin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. Şimşek, "Önümüzdeki aylarda da aynı hızda olmasa da süreç devam edecek. Enflasyon baz etkisi ötesinde düşecek mi? Bize göre düşecek" dedi.

"ENFLASYON BAZ ETKİSİ ÖTESİNDE DÜŞECEK"

Enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini belirten Şimşek, bu sürecin sadece baz etkisi ile sınırlı kalmayacağını ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde azalacağını ifade etti. Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı, bugün eylül rakamlarıyla sürecin devam ettiği görülecek. Ekonomi programı sonuç veriyor. Enflasyon baz etkisinin ötesinde düşecek" açıklamasında bulundu.

CARİ AÇIKTA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Bakan Şimşek, cari açığın da önemli bir düşüş trendine girdiğini belirtti. İstihdamın güçlü seyrettiğini vurgulayan Şimşek, cari açığın yakın gelecekte 15 milyar dolara kadar gerileyeceğini söyledi. Şimşek, reel ekonomide bazı daralma işaretleri olsa da genel olarak ılımlı bir büyüme sürecinin sürdüğünü dile getirdi.

"İŞSİZLİK ORANI İYİ SEYREDİYOR, İSTİHDAMDA BOZULMA YOK"

Konferansta, Türkiye’nin işsizlik oranı ve istihdam piyasasına ilişkin olumlu veriler de paylaşan Bakan Şimşek, işsizlik oranının iyi bir seviyede olduğunu ve istihdam piyasasında herhangi bir bozulma yaşanmadığını ifade etti. Ayrıca, imalat sanayinde gözlemlenen daralmanın geçici olduğunu belirterek, bu sürecin zamanla aşılacağını söyledi.

REZERVLERDE İYİLEŞME

Şimşek, Türkiye’nin döviz rezervlerinde de ciddi bir iyileşme olduğunu kaydederek, ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekti. Enflasyonun zamanla daha da aşağı çekileceğini belirten Şimşek, hizmet enflasyonundaki katılığın da zamanla aşılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.