Bakan Şimşek New York'ta kredi derecelendirme kuruluşlarıyla buluştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York'ta önemli temaslarını tamamladı. Ziyaretin 3. gününde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's (S&P) ve Moody’s'in üst düzey yetkilileri ile bir araya gelen Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da eşlik etti.

Bakan Şimşek New York'ta kredi derecelendirme kuruluşlarıyla buluştu!
Yayınlanma:

Toplantılarda Türkiye'nin mevcut ekonomi programı, mali reformlar ve sürdürülebilir büyüme hedefleri masaya yatırıldı. Bakan Şimşek, özellikle kamu maliyesi alanındaki önceliklere vurgu yaparak, son dönemde uygulamaya konulan ekonomi politikalarının yansımalarını değerlendirdi. Görüşmede uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güveninin pekiştirilmesi ve uluslararası finans kuruluşlarıyla olan işbirliğinin artırılması hedeflendi.

NEW YORK'TA YOĞUN MESAİ

New York’ta yoğun bir program yürüten Şimşek, yatırımcılarla da bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Şimşek’in, Türkiye’ye olan yatırımların artırılması yönünde yatırımcılara güvence verdiği, ekonomik reformlar ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin atacağı adımları aktardığı öğrenildi.

"TÜRKİYE’NİN EKONOMİK POTANSİYELİ HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA FARK EDİLİYOR''

Bakan Şimşek’in bu görüşmelerle Türkiye’nin dış yatırımcılar nezdindeki itibarını güçlendirmeye yönelik önemli adımlar attığı belirtilirken, uluslararası derecelendirme kuruluşlarıyla yapılan bu temasların Türkiye’nin ekonomik görünümüne olumlu katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Yatırımcı görüşmelerini tamamlayan Şimşek, New York’tan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin ekonomik potansiyeli her geçen gün daha fazla fark ediliyor. Bu tür temaslar, uluslararası piyasalarda Türkiye’ye olan güvenin yeniden inşa edilmesine büyük katkı sağlıyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.