Bir şirket daha konkordato ilan etti

1968 yılında kurulan ve Türkiye'nin büyük inşaat projelerinde önemli rol oynamış olan Emak Fan Endüstri Şirketi için konkordato kararı alındı.

Bir şirket daha konkordato ilan etti
Yayınlanma:

56 yıllık geçmişiyle sektörde tanınan şirket, özellikle tünel inşaatları ve otel havalandırma sistemleri alanında büyük projelerde yer aldı.

Emak Fan, 7 büyük metro inşaatı ve 220 tünel projesinde yer aldı. Ayrıca, otel havalandırma sistemleri gibi önemli sözleşmelere imza attı. Şirket, yurt dışı ihracatları ve Yalova'dan ülke ekonomisine sağladığı katkılarla da biliniyor. 2020 yılında şirket, 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve devlet destekleri ile 3 milyon 500 bin liralık makine parkuruna sahip olduğunu açıklamıştı.

Şirket için alınan konkordato kararı, şirket genel müdürü ve sahibi Ali Timurhan Güç adına alındı. Konkordato sürecinde, Alaattin Hamlacı, Doğan Gül ve Nihat Güman isimli üç komiser görevlendirildi. Şirketin, bu sürecin ardından mali durumunu düzelterek faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor.

Genel Müdür Ali Timurhan Güç, 2020 yılında yaptığı açıklamada, "Günden güne artmakla beraber şu anda 10 milyon dolar seviyesinde ihracatımız var" demişti. Şirketin, özellikle büyük metro projeleri ve tünel inşaatlarındaki başarısı, sektördeki prestijini pekiştirmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.