Bitcoin yukarı doğru tırmanıyor: ABD ve Çin etkili oldu!

Kripto para piyasalarında önemli bir gelişme yaşandı. Bitcoin, ABD’den gelen olumlu istihdam verileri ve Çin'in ek teşvik önlemleri raporlarının etkisiyle 65 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin yukarı doğru tırmanıyor: ABD ve Çin etkili oldu!
Yayınlanma:

Yeni günde Bitcoin 65 bin 500 dolar seviyesinden işlem görürken, lider altcoin Ethereum 2 bin 660 dolara ulaştı. Kripto piyasasının toplam değeri ise 2,25 trilyon dolara yükseldi.

Kripto Piyasasında Yükseliş: Bitcoin ve Ethereum Değer Kazanıyor

Bitcoin’in piyasa değeri 1,30 trilyon dolara ulaşarak önemli bir seviye kaydetti. Aynı şekilde, Ethereum’un piyasa değeri de 320 milyar dolara çıktı. Kripto para piyasalarındaki bu yükseliş, yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. ABD'deki spot Bitcoin ETF'lerine toplamda 365,7 milyon dolar yatırım yapılırken, spot Ether ETF'lerine de 100 bin dolarlık giriş oldu.

Fed’in Faiz Kararı ve ABD Seçimleri Kripto Piyasasını Destekliyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz hafta aldığı faiz indirimi kararı, kripto varlık piyasasını olumlu etkiledi. Faiz indirimi, kripto paralara yönelik yatırım iştahını artırırken, aynı zamanda piyasalarda güven ortamı yarattı. Bunun yanı sıra yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde, adayların kripto paralarla ilgili olumlu açıklamaları da piyasanın yukarı yönlü hareketini destekledi.

Özellikle, Donald Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde kripto piyasalarına yönelik olumlu bir hava oluşması bekleniyor. Trump’ın kripto varlıklara yönelik destekleyici görüşleri, yatırımcılar için umut verici. Kamala Harris de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kripto sektörüne destek sözü verdi. Bu açıklamalar, piyasa oyuncuları tarafından pozitif karşılanarak kripto varlıkların değer kazanmasına katkı sağladı.

Kripto Piyasasında Gelecek Beklentileri: Siyasi ve Ekonomik Faktörler Belirleyici Olacak

Kripto varlık piyasaları, ABD seçimlerinin yanı sıra küresel ekonomik gelişmelerle de şekillenmeye devam ediyor. Çin'in ekonomik büyümeyi destekleyici teşvik önlemleri ve ABD'den gelen olumlu ekonomik veriler, kripto paraların değerlenmesine katkı sağladı. Bitcoin ve Ethereum’un yükselişi, yatırımcıların kripto paralara olan ilgisini artırırken, piyasada geleceğe dair olumlu beklentiler de güçleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.