Çarkıfelek meyvesi sayesinde yüzü güldü!

Üretici Mustafa Akdoğan, iki yıl önce deneme amaçlı diktiği passiflora (çarkıfelek) fidanlarından beklediğinden fazla verim aldığını belirterek, "Passiflorayı ilk başta deneme amaçlı ektik, ancak şimdi üründen çok memnunuz. Talep çok iyi, fiyatlar da makul seviyelerde." dedi.

Çarkıfelek meyvesi sayesinde yüzü güldü!
Yayınlanma:

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan çiftçi Mustafa Akdoğan, yaklaşık 12 dönümlük bahçesinin büyük bir kısmında passiflora (çarkıfelek) yetiştiriyor.

Akdoğan, 4 yıl önce Hatay'dan buraya taşındığını belirterek, çocuklarıyla birlikte tropik meyvelerle dolu bir bahçe oluşturduğunu söyledi. İki yıl önce deneme amaçlı diktiği passiflora fidanlarından beklediğinden fazla verim aldığını belirten Akdoğan, üretim alanını genişletti.

Passiflora meyvesi, açık alanda yetiştirilen ve kilogramı 100 ile 125 TL arasında satılan bir ürün olarak büyük talep görüyor.

aw249205-02.jpg

Mustafa Akdoğan, her gün bahçesinden kasa kasa meyve hasat ediyor ve müşterilerinin büyük bir kısmı, ürünleri kendileri toplayıp satın alıyor. Akdoğan'ın bahçesi, sıcak hava koşullarına rağmen bu yıl da iyi bir ürün vermiş durumda.

Akdoğan, "Passiflorayı ilk başta deneme amaçlı ektik, ancak şimdi üründen çok memnunuz. Talep çok iyi, fiyatlar da makul seviyelerde. Gelecek için umutluyuz" dedi.

Müşterilerinden biri olan Betül Özyaka ise, "Passiflorayı çok seviyorum, bu meyveler çok değerli. Her zaman tercih ediyoruz" dedi. Ümit Yıldız ise, "Erdemli'deki yazlığımıza geldiğimizde Mustafa ağabeyin bahçesine uğramadan dönemiyoruz. Passiflorayı denedik, çok beğendik. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir meyve" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.