Coinbase, yetkisiz stablecoinleri avrupa listesinden çıkaracak

Coinbase, Avrupa Birliği’nin MiCA düzenlemelerine uygun olarak, yıl sonuna kadar Avrupa’daki kripto borsasından yetkisiz stablecoinleri kaldıracağını açıkladı.

Coinbase, yetkisiz stablecoinleri avrupa listesinden çıkaracak
Yayınlanma:

Bu adım, Tether’in popüler stablecoin’i USDT gibi bazı varlıklar için büyük bir darbe anlamına geliyor.

Coinbase Global, Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki (AEA) kripto borsalarından MiCA gerekliliklerini karşılamayan stablecoinleri çıkarma hazırlığında. MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Düzenlemesi) çerçevesinde, stablecoin ihraç eden şirketlerin en az bir Avrupa Birliği üyesi ülkede elektronik para yetkisine sahip olmaları gerekiyor. Bu düzenleme 30 Haziran’da yürürlüğe girmişti ve 1 Ocak 2025 itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

Coinbase’in bir sözcüsü, yaptığı açıklamada, “30 Aralık 2024’e kadar MiCA gerekliliklerine uygun olmayan stablecoinlerle ilgili olarak Avrupa’daki kullanıcılarımıza sunulan hizmetleri kısıtlayacağız” ifadelerini kullandı.

OKX, Bitstamp ve Uphold gibi diğer büyük borsalar da MiCA’nın tam olarak yürürlüğe girmesinden önce benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu gelişmeler, Avrupa'daki kripto kullanıcıları için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.