Bankalarda yeni dönem resmen başladı

Ekim ayı itibarıyla Türkiye'de kredi kartı faizlerinde önemli değişiklikler yaşanıyor.

Bankalarda yeni dönem resmen başladı
Yayınlanma:

Artık kredi kartı kullanıcıları, harcadıkları kadar faiz ödeyecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan düzenlemelerle birlikte bireysel kredi kartlarına dair yeni adımlar atıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği'nde değişiklikler yapılırken, BDDK’nın konuya ilişkin kararı da duyuruldu.

Kredi kartı borçlarına 60 aya kadar yapılandırma imkanı tanınırken, banka kullanıcılarına yeni faiz oranları hakkında bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı. Özel bir bankadan gelen mesajda, 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren uygulanacak akdi faiz oranlarıyla ilgili detaylar yer aldı.

Mesajda belirtilen oranlar şöyle:

  • Dönem borcu 25.000 TL altında ise: %0,39
  • Dönem borcu 25.000 TL ile 150.000 TL arasında ise: %1,14
  • Dönem borcu 150.000 TL üzerinde ise: %1,64

Ayrıca, gecikme faizi akdi faize %0,30 eklenerek uygulanacak. Mevcut referans oranının %3,11 olduğu ve bu oran değişirse yeni faiz oranlarının uygulanacağı belirtildi.

Öte yandan, 02 Ekim 2024 tarihinden itibaren asgari ödeme oranları da güncellenecek. Müşteri limiti 50.000 TL ve altı olanlar için kredi kartı dönem borcunun %20’si, 50.000 TL üzerindekiler için ise %40’ı asgari ödeme olarak belirlenecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.