Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul ve yetim maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

En düşük emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılması, dul ve yetim maaşlarının da artırılmasını sağladı. Hissesi yüzde 75 olan dul ve yetimlerin maaşı 7 bin 500 liradan 9 bin 375 liraya çıkarıldı.

Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul ve yetim maaşları ne zaman hesaplara yatacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Son yapılan açıklamayla en düşük emekli maaşına zam yapıldı ve bu değişiklik, dul ve yetim aylıklarını da etkiledi. En düşük emekli maaşı alan 3,7 milyon kişinin maaşları 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi.

Emeklilere ek zam yapılması için hazırlanan düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunuldu. Bu teklifin Meclis'ten geçmesi durumunda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak, zamlı maaşların emeklilerin hangi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusu henüz belirsizliğini koruyor. Gıda fiyatları ve kiraların bu denli yüksek olduğu bir dönemde, bu maaşlarla geçinmenin zorlukları göz önünde bulunduruluyor.

ZAMLI MAAŞLARIN HESAPLARA YATIŞI MERAK KONUSU

Maaşlara zam yapılmış olmasına rağmen, 3,7 milyon emeklinin aklında birçok soru işareti bulunuyor. "Zamdan kimlerin faydalanacağı ve zamlı maaşların hesaplara ne zaman yatacağı?" gibi sorular yanıt bekliyor. Emekliler, maaşlarındaki zammı e-Devlet üzerinden ilgili adımları takip ederek görebilecekler.

DUL VE YETİM AYLIKLARI DA ARTIRILDI

En düşük emekli maaşı artışıyla birlikte dul ve yetim aylıkları da yeniden düzenlendi. Hissesi yüzde 75 olan dul ve yetimlerin maaşı 7 bin 500 liradan 9 bin 375 liraya çıkarıldı.

HİSSESİ YÜZDE 50 VE 25 OLANLARA DA ZAM YAPILDI

Hissesi yüzde 50 olan dul ve yetimlerin maaşı 5 bin liradan 6 bin 250 liraya, hissesi yüzde 25 olan dul ve yetimlerin maaşı ise 2 bin 500 liradan 3 bin 125 liraya yükseltildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.