Emekli maaşına yeni zam iddiası

Şeref Oğuz ve Mehmet Çetingüleç, emekli maaşlarına dair gündemde olan bir zam hakkında bilgi vererek, konuşulan rakamlara ve tarih tahminlerine değindiler.

Emekli maaşına yeni zam iddiası
Yayınlanma:

Türkiye'de resmi olarak adı konulmamış bir ekonomik krizin yaşandığı koşullarda, daha önce yapılan yüzde 49.25 zamın yetersiz bulunması, Şeref Oğuz ve Mehmet Çetingüleç tarafından dile getirildi.

Emekli maaşlarına yapılması planlanan yüzde 49.25'lik zamın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "emekli yılı" ilan etmesiyle uyumsuz olduğu belirtildi. Mehmet Çetingüleç, Ankara kulislerinde dolaşan son senaryoyu okurlarıyla paylaştı.

Çetingüleç, "Emekli Yılı" ifadesinin altını dolduracak düzenlemeler beklentisinin sürdüğünü belirterek, özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33 ile sınırlı bırakılmayacağını, seçim öncesinde en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağının konuşulduğunu ifade etti.

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz da benzer bir görüşü paylaştı. Oğuz, mart ayında seçim öncesinde bir düzeltme beklentisi olduğunu belirterek, 6 milyon emeklinin oy kullandığını hatırlattı. Oğuz, emeklilerin maaşlarının Türk-İş'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltilebileceğini ve tüm emekliler için kademeli bir artışın gündeme gelebileceğini ifade etti. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşündüğünü belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.