Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yenimahalle Şubesi İdari Sekreteri Osman Işık, çalışmayan emeklilerin geçinemediğini söyledi. Işık, "Peynirin kilosu 300 lira oldu. Pastırma almak mümkün değil. Gıda fiyatları inanılmaz arttı. Enflasyonun etkisiyle her şeye zam geldi. Çalışan, çalışmayan herkes artık geçinemiyor.” dedi.

Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yenimahalle Şubesi İdari Sekreteri ve Tüm Karadeniz İlleri Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Işık, anadolugazete.com.tr’ye çalışmayan emekliklerin sorunlarını anlattı.

PASTIRMA ALMAK MÜMKÜN DEĞİL!

Emekli olduğunu belirten Işık, emeklilerin market alışverişi yapmakta zorlandığını ifade ederek, “Asgari ücretten daha az maaş alıyorum. Emekliler 7 bin 500 lira alıyor. Emekliler geçinemiyor. Peynirin kilosu 300 lira oldu. Pastırma almak mümkün değil. Gıda fiyatları inanılmaz arttı. Enflasyonun etkisiyle her şeye zam geldi. Çalışan, çalışmayan herkes artık geçinemiyor. Ama emeklilerin durumu çok daha vahim” dedi.

whatsapp-image-2023-11-24-at-13-51-55.png

EMEKLİLER LOKANTAYA GİDEMİYOR!

Osman Işık, emeklilerin ay sonunu getiremediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Emekli ailesiyle lokantaya gitmek istese gidemez. Çünkü lokantalarda et yemeği 200 lira. Çorba 100 lira olmuş. 4 kişi gittiğini düşünün. 2 bin lira hesap ödemek durumunda kalacak. Her hafta 1 kere lokantaya gitse zaten maaşı bitecek. Emekliler lokantaya bile gidemiyor. Emekliler evden dışarı çıkmasın mı? Doğalgaz, kira ve mutfak giderleri zaten en az 10 bin TL. Emeklilere verilen parayla insanlar nasıl geçinsin.”

Işık, çalışmayan emeklilerin çok zor durumda olduğunu ve ocak ayında emeklilere zam yapılması gerektiğini işaret etti.

EMEKLİLER ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILDI!

TÜED Yenimahalle Şubesi İdari Sekreteri Işık, “Eşim emekli, ben emekli olduğumuz için geçiniyoruz. Halen de ben çalışıyorum. Çalışmak durumundayım. Yıllarca mücadele ettim. Mücadelenin sonucunda ev aldım. Kira ödemiyorum. O yüzden bu enflasyon sürecinde eşimle beraber geçinebiliyoruz. Ancak bu enflasyonda emekliler çalışmak zorunda.” dedi.

KONUT FİYATLARI UÇTU!

Son yıllarda konut fiyatlarının arttığına da dikkat çeken Işık, “Eskiden emekli olan ev alırdı. Ev alabilecek gücü vardı. Şimdi emekliler ev alabilir mi? Alamaz. 3- 4 milyona nasıl emekli ev alsın.” diyerek siteme etti.

Osman Işık son olarak, KİT’ten emekli olanların ise emekli maaşlarının çok daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.