Ankara'da tatlı fuar: Sıcaktan bunalan koşuyor!

Ankara Altınpark Expo Center'da bugün başlayan "Dondurma, Tatlı, Çikolata, Şekerleme ve Pasta Fuarı", lezzetli ve yenilikçi tatlarla ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuar pazar gününe kadar devam edecek.

Ankara'da tatlı fuar: Sıcaktan bunalan koşuyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'da Altınpark Expo Center'da bayram öncesi "Dondurma, Tatlı, Çikolata, Şekerleme ve Pasta Fuarı" düzenlendi. Bu özel etkinlik, birbirinden lezzetli ve yenilikçi tatlarla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

FUARIN YILDIZI DONDURMA OLDU

Fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında yer alan dondurmalar, özel sunumları ve çeşitli tatlarıyla ziyaretçilerin gözdesi oldu. Özellikle Maraş dondurması, kendine has özellikleriyle büyük ilgi topladı. Bu eşsiz lezzeti, Kahramanmaraş'ın meşhur dondurmacısı Osman Korkmaz şöyle anlattı:

adsiz-tasarim-2024-06-06t160525-655.jpg

"Maraş dondurmasının ana bileşenlerinden biri, orkide köklerinden elde edilen salep tozu. Özel bileşen, dondurmanın kendine has dokusunu ve dayanıklılığını sağlıyor. Bu da salepten geliyor. Diğer dondurmalardan çok daha sert olan Maraş dondurması, bıçakla dilimlenerek servis edilebilir. Bu çiğnenebilir kıvam, dondurmayı diğerlerinden ayırır ve farklı bir tat sunar."

"TEKNİK GİZLİ, FAKAT PÜF NOKTALAR AÇIK"

Has Maraş dondurmasının özel, tekniklerinin ise gizli olduğunu söyleyen Korkmaz, "Geleneksel olarak keçi sütü kullanılarak yapılan Maraş dondurması, bu sayede eşsiz bir lezzet ve aroma kazanıyor. Özel yoğurma ve dövme teknikleriyle yapılan dondurma, elastik yapısını ve yoğun dokusunu bu işlemler sayesinde elde ediyorlar." dedi.

adsiz-tasarim-2024-06-06t160634-654.jpg

ALTINPARK EXPO CENTER'DA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

9 Haziran'a kadar sürecek olan fuar, tatlı severler için harika bir fırsat sunuyor. Fuarda dondurmanın topu 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Altınpark Expo Center'da düzenlenen bu etkinlikte dondurma dışında tatlı, çikolata, şekerleme ve pasta çeşitleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Her yaştan katılımcının ilgisini çekecek bu fuar, Ankaralıların sıcak yaz günlerinde serinlemeleri ve keyifli vakit geçirmeleri için ideal bir adres. Fuarın kapıları, 9 Haziran'a kadar her gün ziyaretçilere açık olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.