Hükümetten emeklileri sevindirecek adım! Emeklilere destek geliyor...

Emekli maaşına yapılan zam oranı ile tepkilerin odağı olan hükümetin emekliler ile ilgili adım atmaya karar verdiği kulislerde konuşulmaya başlandı.

Hükümetten emeklileri sevindirecek adım! Emeklilere destek geliyor...
Yayınlanma:

Hükümet, emekliler için sosyal yardımların kapsamını genişletmeyi planlıyor. En düşük aylık maaş olan 10 Bin TL alan emeklilerin kira, yakıt ve gıda konusunda desteklenmesi planlanıyor. Konuyu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gündemine aldı.

Cumhur İttifakının İstanbul ve Ankara Belediye Başkan Adayları da emeklilere yönelik sosyal destek vaatlerinde bulunmuştu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinde olduğu gibi yüzde 49,25'e yükseltilmişti ve en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarılmıştı. Şimdi ise hükümet, emekliler için sosyal yardımlar noktasında daha fazla adım atmaya hazırlanıyor.

Emekliye yönelik ek zam konusu da sıkça konuşulan konulardan biri iken hükümetin yeni bir zamma sıcak bakmadığı konuşuluyor.

Bahsedilen yardımlardan yararlanmak için birtakım şartlar gerekiyor. Örneğin, en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira alan emekliler bu yardımlardan faydalanabilecek ve emeklinin kendi evinin olmaması, kirada oturması gerekecek.

Bu düzenlemeyle birlikte, enflasyonla mücadele programı bozulmayacak ve ekonomik dengeler gözetilecek. Düzenlemenin kısa süre içinde gündeme alınması bekleniyor, böylece emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve sosyal yardımlardan daha fazla emeklinin faydalanması sağlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.