İşletmeci Aykut Altıntaş: "Müşteri sayısı azaldı" diyerek dert yandı

ATO 60. Komite Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meclis Üyesi Aykut Altıntaş, "Nisan ayının başında piyasa durağan bir döneme girdi. Benim yıl sonunda beklediğim daralma çok erken geldi. Bunun sebebi de artık gerçekten tüketicinin alım gücünün düşmesi. Eskiden mesela insanlar günde 2-3 kere kahve içmeye gelirdi. Her gün işletmemize gelen müşterilerimiz vardı, müşteri sayımız çok azaldı.” dedi.

İşletmeci Aykut Altıntaş: "Müşteri sayısı azaldı" diyerek dert yandı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara Ticaret Odası (ATO) 60.Komite Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meclis Üyesi ve A4 Kahve Markasının Kurucusu Aykut Altıntaş, Ankara'daki işletmecilerin durumunu değerlendirdi.

Altıntaş, yüksek enflasyon ve artan maliyetlerin özellikle işletmecileri mağdur ettiğini söyledi. Kamuda tasarruf tedbirlerinin alınmasının özel sektörü de etkileyeceğine işaret eden Altıntaş, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, her seçim sürecinden sonra piyasada bir daralmanın olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2024-05-24-at-18-49.gif

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ!

Altıntaş, Ankara’da piyasada bir durgunluğun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Seçim bitince ülkede her zaman sonuç her ne olursa olsun yapı bir anda değişiyor. Ama bu sefer sadece bunu çok kısa süre gördük. Nisan ayının başında piyasa durağan bir döneme girdi. Son zamanlarda Ankara’daki işletmeleri yağışlar da etkiledi. Açıkça şunu söylemek lazım: Benim yıl sonunda beklediğim daralma çok erken geldi. Bunun sebebi de artık gerçekten tüketicinin alım gücünün düşmesi. Hükümetin bunu çok açık bir şekilde yılın ikinci döneminde asgari ücrete zam yapmayacağını belirtmesi. Sonuçta her bir tekil tüketicinin alım gücünün düşmesi de bu durumu etkiliyor.”

aykut.gif

ÇOK KRİTİK BİR DÖNEM!

Ankara’da ATO’ya kayıtlı 6 bin işletmenin olduğunu belirten Altıntaş, Etimesgut, Eryaman, Pursaklar ve Beşevler’de işletmecilik yapan insanların olduğunu, ilçe ve semtlere göre de işletmenin durumunun çok farklı olduğuna işaret etti.

Altıntaş, “ATO’ya kayıtlı yaklaşık 6 bin civarında işletme var. Bu eskiden 10 bin civarındaydı. Pandemiden sonra bu 2-3 bin işletme kepenk indirdi. Maalesef şu ekonomide artık işletmemize giren insan sayısı her geçen gün düşüyor. Bu çok kritik ve yaşam döngüsünü kötü etkileyecek bir durum.” dedi.

Altıntaş, Ankara’nın hem öğrenci hem de memur şehri olduğunu anımsatarak, yaz döneminde işletmelerin iş potansiyelinin daha da düştüğüne dikkati çekti.

MÜŞTERİ SAYIMIZ AZALDI!

Altıntaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu an zaten bir düşüş var. Ankara’da haziranın son 3 haftasına kadar genelde iş potansiyeli güçlü olur. Mayıs ve haziran ayları işletmeciler için önemli aylardır. Bu durum kebapçı için de geçerli esnaf için de… O dönemler herkes için güzel iş zamanıdır. Nisan, mayıs ve haziran ayları işletmecileri mutlu eder. Ama şu anda yine bir düşüş olduğunu söyleyebilirim. Bunu şuradan da anlıyoruz. Eskiden mesela insanlar günde 2- 3 kere kahve içmeye gelirdi. Hani her gün işletmemize gelen müşterilerimiz vardı, müşteri sayımız çok azaldı.

Söyleşinin devamı yarın...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.