Konut kredisinde EFT kurnazlığı!
Konut kredisi kullanmayı planlayan vatandaşlara bankalardan kötü bir haber geldi. Bankalar, kredi ödemelerinde uyguladıkları yeni yöntemle konut alıcılarının mali yükünü artırıyor.
DASK, damga vergisi, konut sigortası, hayat sigortası, kredi tahsis ücreti ve ipotek tesis ücreti gibi giderler, ev alıcılarının bütçelerini zorlayarak ev sahibi olma hayallerini ertelemelerine neden olabiliyor. Bu durum, konut alıcılarını hem maddi hem de manevi olarak etkiliyor.
TÜKETİCİLER DERNEĞİ'NDEN UYARI
Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, bankaların yasaların etrafından dolaşarak çeşitli masraflar çıkardığını belirterek, vatandaşları bu tür uygulamalara karşı harekete geçmeye çağırdı. Küçük, vatandaşların, yaşadıkları sorunları genel müdürlüklere, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK), Türkiye Bankalar Birliği'ne ve Tüketici Hakem Heyetleri'ne şikayet etmeleri gerektiğini söyledi.
BÜYÜME SINIRLARI SABİT TUTULDU
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, yabancı para krediler için aylık büyüme sınırı yüzde 2'den yüzde 1,5'e indirildi. Türk lirası kredilerde ise aylık büyüme sınırları sabit tutuldu. Bu düzenleme, bankaların kredi verme politikalarını etkileyebilir ve konut kredisi kullanımını dolaylı yoldan etkileyebilir.
KONUT KREDİSİ KULLANACAKLAR NE YAPMALI?
Konut kredisi kullanacak vatandaşların, bankaların uyguladığı masrafları ve faiz oranlarını dikkatlice incelemeleri önem taşıyor. Farklı bankaların sunduğu teklifleri karşılaştırarak en uygun koşulları sunan bankayı tercih etmek, bütçeyi korumak için kritik bir adımdır.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.