Kripto para borsası FTX'in, müşterilerine 12,7 milyar dolar ödemesi kararlaştırıldı

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), iflas eden kripto para borsası FTX’in müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeme yapmasına karar verildiğini açıkladı.

Kripto para borsası FTX'in, müşterilerine 12,7 milyar dolar ödemesi kararlaştırıldı
Yayınlanma:

New York Güney Bölge Mahkemesi, FTX’in müşterilerine ve dolandırıcılık mağdurlarına bu miktarda parasal yardım yapılmasına hükmetti. Mahkeme, FTX’in Emtia Borsası Yasası (CEA) ve CFTC düzenlemelerini ihlal ettiğini belirledi ve FTX ile Alameda Research’ün müşterilere önemli yanlış beyanlarda bulunduğunu ortaya koydu.

FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried, istifa etmişti. Bankman-Fried, aralık ayında ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alındı ve 21 Aralık'ta ABD'ye teslim edildi. Duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılan Bankman-Fried, dolandırıcılık suçlamalarını reddetti. Ancak kefaleti, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle iptal edildi ve eski CEO Brooklyn'deki cezaevine gönderildi.

Bankman-Fried, Mart 2023’te dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.