Limak, halka arz oluyor: Borsada ezberleri bozabilir

Türkiye'nin öncü çimento üreticilerinden olan Limak Şirketler Grubu'nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento, halka arz ediliyor.

Limak, halka arz oluyor: Borsada ezberleri bozabilir
Yayınlanma:

8 Şubat 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay alan şirketin paylarının halka arzı, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Halka arzda pay başına satış fiyatı 16,20 TL olarak belirlenirken, halka arz sonrasında şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30'unun borsada işlem görmesi planlanıyor. Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzında konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım üstleniyor.

Halka arzdan elde edilecek gelirin tamamının şirketin büyüme hedeflerinde kullanılacağı belirtilirken, Limak Doğu Anadolu Çimento'nun Şanlıurfa'da bulunan fabrikası, 875 bin metrekarelik açık alanda yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretebilecek kapasiteye sahip.

Şirket, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehri olan Şanlıurfa'da kurulu bulunmakta olup, bölgenin ve ülkenin artan çimento talebini karşılamak için 1976 yılında kurulmuştur. Özelleştirme sürecinden sonra Limak Çimento Grubu'na katılan Şanlıurfa Çimento Fabrikası, Limak Doğu Anadolu Çimento'nun başlıca pazarlarından biridir.

Limak Doğu Anadolu Çimento, sürdürülebilirlik alanında da önemli çalışmalara imza atmaktadır. ISO 14064-1:2018 kurumsal karbon ayak izi standardı kapsamında belgelendirilen fabrika, su ayak izi raporlamasını da gerçekleştirerek su yönetimi konusunda çeşitli projeler yürütmektedir. Ayrıca, sıfır atık belgesine sahip olan şirket, döngüsel ekonomiye katkı sağlamak amacıyla alternatif yakıt ve hammadde kullanımını artırmaya yönelik inovatif çalışmalar yürütmektedir.

Limak, 2024 yılında halka arz olan üçüncü şirket olacak. 2023 yılının sonunda Halka arz edilen şirketler Borsa'da hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.