Memur ve memur emeklilerine kötü haber! Alınan zam eriyebilir...

Sosyal Politikalar Uzmanı Aziz Çelik, yaptığı değerlendirmelerde, Temmuz 2024'te memur ve memur emeklilerinin resmi enflasyonun altında zam alacağını belirtti.

Memur ve memur emeklilerine kötü haber! Alınan zam eriyebilir...
Yayınlanma:

Sosyal Politikalar Uzmanı Aziz Çelik, "7. Dönem Toplu Sözleşmesinde şeytani bir zam modeli var. Memurlar ve memur emeklileri Temmuz 2024’te bu gerçekle yüzleşecekler" ifadesini kullanarak, toplu sözleşmedeki düzenlemenin sonucunda memur ve emeklilerin resmi enflasyon oranından daha düşük zam alacaklarını vurguladı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Ocak'taki açıklamalarını hatırlatarak, "Temmuz 2024’te memur ve memur emeklilerinin yasacağı şok bu cümlelerin arka planında yatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. Dönem Toplu Söyleşmesinde önemli bir ayrıntıyı ortaya koymuş oldu" şeklinde konuştu.

Ocak 2024'te alınan yüksek zam oranının, toplu sözleşmedeki düzenlemeler nedeniyle sonraki 6 aylık dönemlerde resmi enflasyonun altında kalacağını ifade eden Çelik, bu durumun Temmuz 2024, Ocak 2025 ve Temmuz 2025 aylarında etkili olacağını dile getirdi. Çelik, memur ve memur emeklilerinin resmi enflasyon oranının altında zam alacak olmalarının Ocak 2024'te almış oldukları artışın geri alınacağı anlamına geldiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.