Özgür Demirtaş'ın 1 yıl önce söyledikleri gerçekleşti!

Finans ve ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın, Türkiye'nin FATF (Mali Eylem Görev Gücü) gri listeden çıkarılmasıyla ilgili yaptığı bir yıl önceki tahminleri gündemde yeniden canlandı.

Özgür Demirtaş'ın 1 yıl önce söyledikleri gerçekleşti!
Yayınlanma:

Finans ve ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından 2023 yılında Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağı öngörüsünde bulunmuş ve bu durumu olumlu bir gelişme olarak değerlendirmişti.

Paylaşımı yeniden dikkat çeken Demirtaş, bir kullanıcının daha önce benzer bir tahminin yapıldığını belirtmesine karşılık olarak, paylaşımının tarihini ("20.12.2023") göstererek cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bu başarısını sosyal medya üzerinden paylaştı, FATF tarafından yapılan resmi açıklamada da Türkiye'nin kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelede kaydettiği ilerlemelerden ötürü kutlandığı belirtildi.

FATS GRİ LİSTE NE DEMEK?

FATF gri liste, ülkelerin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadeledeki performanslarını değerlendiren bir listedir. Türkiye, 2021 yılında bu listede yer alıyordu ancak 3 yıl süren bir çaba ve stratejik iyileştirmeler sonucunda 2024 yılı itibarıyla gri listeden çıkarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.