Reuters, 2024 TL beklentisini açıkladı

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala yılın analizi ve 2024 yılının tahminleri de gelmeye başladı.

Reuters, 2024 TL beklentisini açıkladı
Yayınlanma:

2024'e az bir zaman kala, Reuters'ın düzenlediği ankette Türk Lirası (TL) için yapılan tahmin açıklandı. Anket sonuçlarına göre, dünya genelinde birçok para biriminin değer kazanması beklenirken, TL için değer kaybı öngörülüyor. TL'nin yakın vadede kayıplarını telafi etme olasılığı düşük görünüyor.

TL, 2021 Aralık'tan bu yana belirli aralıklarla değer kaybı yaşarken, dolar ve eurodaki yükseliş enflasyon olarak vatandaşın bütçesine olumsuz etki etmeye devam ediyor. 2023 yılının sonuna yaklaşılırken, yılın analizi ve 2024 yılı tahminleri de güncelleniyor.

Reuters'ın anketine göre, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirme beklentilerinin güçlenmesiyle dolar karşısındaki kayıplarını gelecek yıl telafi edip hafif yükselecek. Ancak, Türk Lirası'nın yakın vadede değer kazanması beklenmiyor.

2023 yılında yüzde 35 ve yüzde 10 civarında değer kaybeden TL ve Güney Afrika randının, yakın zamanda kayıplarını telafi etmesi öngörülmüyor. Ankette yer alan tahminlere göre, dolar/TL'nin bir ay sonra 28,9, üç ay sonra 30, altı ay sonra 31,6684, 1 yıl sonra ise 33 olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.