TCMB sıkıntılı veriyi duyurdu: Kapasite kullanımı düşüyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ekim 2024 dönemine ait İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı (KKO) verilerini yayımladı.

TCMB sıkıntılı veriyi duyurdu: Kapasite kullanımı düşüyor!
Yayınlanma:

Verilere göre, mevsimsel etkilerden arındırılmamış KKO, bir önceki aya kıyasla değişmeyerek yüzde 74,9 seviyesinde sabit kaldı. Bu oran, 2023 Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi korumaya devam etti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO ise 0,2 puanlık düşüşle yüzde 75,2’ye geriledi.

Merkez Bankası, Ekim ayı KKO verilerini İktisadi Yönelim Anketi ile belirleyerek, Türkiye genelinde imalat sektöründe faaliyet gösteren 1766 iş yerinin yanıtlarını değerlendirdi. Ekonomistlere göre, imalat sanayinde kapasite kullanım oranının sabit kalması, sektördeki durgun talep koşulları ve üretimdeki temkinli eğilimi gösteriyor.

Ekonomistler, KKO verilerindeki durağanlığın, ihracat pazarlarındaki talep düşüklüğü ve yurtiçindeki belirsizliklerle ilişkili olduğunu belirterek, önümüzdeki aylarda küresel ve yurtiçi ekonomik koşullardaki gelişmelerin oran üzerinde etkili olacağını öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.