Sigorta ve emeklilik şirketlerinin asgari sermaye tutarları güncellendi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta, reasürans ve özel emeklilik şirketlerinin asgari kuruluş sermaye tutarlarını yeniden düzenledi.

Sigorta ve emeklilik şirketlerinin asgari sermaye tutarları güncellendi
Yayınlanma:

Yeni düzenlemeye göre, sigorta ve reasürans şirketlerinin baz sermaye ve ruhsat talep edilen branşlar için belirlenen tutarlardan oluşan asgari kuruluş sermayesi 500 milyon liradan az olamayacak.

EMEKLİLİK BRANŞI İÇİN 1 MİLYAR LİRA SERMAYE GEREKLİLİĞİ

SEDDK'nin belirlediği yeni kurallar çerçevesinde, emeklilik branşında faaliyet gösterecek şirketler için minimum sermaye tutarı 1 milyar lira olarak belirlendi.

Hayat dışı grupta kurulacak bir şirketin tüm branşlarda faaliyet gösterebilmesi için gereken toplam sermaye tutarı 3 milyar 325 milyon lira olarak belirlendi. Hayat sigortacılığı branşında faaliyet göstermek isteyen şirketler için ise toplam sermaye gereksinimi 1 milyar 125 milyon lira oldu. Reasürans hizmeti vermek isteyen şirketlerin ihtiyaç duyduğu toplam sermaye birikimi ise 2 milyar 125 milyon lira olarak açıklandı.

SERMAYE GÜNCELLEMELERİ ÜFE'YE BAĞLI OLACAK

Tüm şirketler için ödenmiş sermayenin, ruhsat müracaatı öncesi nakden ödenmiş olması gerekiyor. Belirlenen minimum sermaye tutarları ise her yıl ocak ve temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artış oranında güncellenecek.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.