Su fiyatlarına yüzde 446 zam!

Antalya Büyükşehir Belediyesinde alınan kararlar gündeme bomba gibi düştü. Özellikle su ve ulaşım ücretlerine yapılan zam enflasyon rakamları ile uyuşmadığını gösterdi. İşte detaylar…

Su fiyatlarına yüzde 446 zam!
Yayınlanma:

Antalya Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısını yoğun gündem maddeleriyle gerçekleşti. Toplantıda alınan kararlar arasında suyun birim fiyatına yapılan yüzde 446 oranındaki zam ve halk otobüslerinin kilometre başı destekleme ücretinin artışı dikkat çekti.

SUYA YAPILAN YÜZDE 446 ZAM

ASAT Genel Kurulu'nda alınan kararla, Antalya genelinde kullanılan suyun birim fiyatı büyük oranda artırıldı. Meskenlerde kullanılan ilk 5 metreküp su için geçerli olan birim fiyat, 1,83 liradan 10 liraya çıkarıldı. Bu kararın, su faturalarına önemli bir yük getireceği ve vatandaşların su kullanımıyla ilgili harcamalarında belirgin artışlara neden olabileceği belirtildi.

ULAŞIM ÜCRETLERİNDE GÜNCELLEME

Toplantıda ayrıca, halk otobüslerinin kilometre başı destekleme ücreti de güncellendi. Daha önce 40 lira olan kilometre başı destekleme ücreti, yeni kararla birlikte 43 liraya çıkarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.