Taksi esnafı maliyetlerden şikayetçi: Martı TAG’a tepkiler büyüyor

Taksi duraklarının artan maliyetler ve yolculuk paylaşım platformu Martı TAG’a karşı duydukları endişeleri büyüyor. Konu ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

Taksi esnafı maliyetlerden şikayetçi: Martı TAG’a tepkiler büyüyor
Yayınlanma:

Ankaralı taksi esnafı, yakıt, bakım ve lisans gibi masrafların sürekli yükseldiğini, bu nedenle faaliyetlerini sürdürmenin her geçen gün zorlaştığını belirtiyor. Buna ek olarak, Martı TAG gibi uygulamaların sektörde haksız rekabete yol açtığını savunanan esnaflar Martı TAG’ın yasallığına dair de şüphelerini dile getiriyor. Ankaralı esnaf bu uygulamanın korsan taşımacılık anlamına geldiğini ve ciddi tehlikeler oluşturduğunu iddia ediyor.

images-4.jpeg

Martı TAG platformu ise resmi olarak vergilendirilen bir hizmet sunuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu platformlar üzerinden elde edilen gelirlerin ticari kazanç olarak kabul edileceğini belirlemiş durumda. Buna göre, paylaşımlı yolculuk gelirleri, vergi usul kanununa göre vergilendiriliyor ve platformların faaliyetleri resmen tanınmış bulunuyor. Ancak bazı yerlerde hâlâ korsan taşımacılık cezalarına maruz kalınabiliyor ve yasal belirsizlikler devam ediyor.

images-3.jpeg

Taksi duraklarının Martı TAG gibi paylaşımlı yolculuk hizmetlerine tepkisi, yalnızca maliyetlerle değil, aynı zamanda müşteri kaybı ve güvenlik endişeleriyle de bağlantılı. Yolcuların, Martı TAG ile daha uygun fiyatlı yolculuklar yapabilmesi, taksi sektöründe rahatsızlığa yol açmış durumda. Öte yandan, Martı TAG kullanıcıları için de uygulamanın güvenli olduğu ve tarafların karşılıklı olarak memnuniyet sağlayacak anlaşmalar yapabildiği belirtiliyor.

images.png

Konu ile ilgili belirsizlik sürerken hem taksi esnafı hem de Martı TAG yetkilileri ile süreci değerlendireceğiz.

Devamı gelecek...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.