Taksi , okul servisinden daha ucuza geliyor

Okulların açılmasına günler kala, servis ücretleriyle ilgili tartışmalar gündeme geldi.

Taksi , okul servisinden daha ucuza geliyor
Yayınlanma:

UKOME'nin açıkladığı tarifeye göre, 1 ila 3 kilometre arasındaki en kısa mesafe ücreti devlet okullarında 23 bin lira olarak belirlenirken, bazı özel okullarda bu ücret 70 bin liradan başlayıp 90 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bu durum, servis ücretlerinin fahiş bir şekilde arttığına işaret ediyor.

UKOME, servis ücretlerine yüzde 16 oranında bir artış açıklamıştı. Ancak bazı özel okullar bu artışı dikkate almayarak, yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişen zamlar yapmış durumda. Servis aracı işletmecileri ise UKOME'nin belirlediği artışın yetersiz olduğunu ve sektördeki fiyat artışlarının kendilerine yansıtılmadığını belirtiyor.

Özel okullardaki servis ücretleri o kadar yüksek ki, taksi ile yolculuk yapmanın daha ekonomik olduğu ifade ediliyor. 2024-2025 eğitim yılında öğrencilerin okula 180 gün devam ettiği göz önüne alındığında, 80 bin lira olan bir servis ücretinin günlük maliyeti 444 lirayı buluyor. Buna karşılık, taksi ücreti en yakın mesafede 100 lira olup, gidiş-dönüş hesaplandığında günlük 200 lira civarında kalıyor.

Avukat Kazım Yiğit Akalın, velilerin bu fahiş fiyat artışlarına karşı hukuki haklarını kullanabileceklerini belirtti. Akalın, "Veliler Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir. Eğer sınırları aşıyorsa, tüketici mahkemelerine başvurabilirler. Ayrıca belediyeye, UKOME’ye ve valiliğe şikâyette bulunabilirler" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.