Tezgâhların yeni şampiyonu belli oldu! Limon bamyayı solladı!

Başkent Ankara’da pazarlarda bir ay öncesine kadar 30-40 TL aralığında satılan limon, bu hafta 90 TL’den tezgâhlarda yerini aldı. "Limonun suyu çıktı!" diyen vatandaş, kilo yerine tane ile yetinmeye çalışıyor.

Tezgâhların yeni şampiyonu belli oldu! Limon bamyayı solladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’da sıcak havaların hissedilmesiyle beraber pazarlarda meyve ve sebzelerde ürün hareketliliği başladı. Fasulye, kabak, patlıcan, biber ve bamya tezgahlarda yerini aldı. Ürünlerin çok çeşit olması fiyatlardaki düşüşü de beraberinde getirdi. Ancak limonun fiyatı dudak uçuklattı.

whatsapp-image-2024-07-04-at-10-27.jpg

LİMON BAMYAYI SOLLADI!

Yaz mevsiminde salataların vazgeçilmezi olan limon, fiyatıyla vatandaşları üzüyor. Yaz döneminde her zaman en pahalı ürünü bamya olurken, limon bamyayı solladı.

TEZGÂHLARIN YENİ ŞAMPİYONU: LİMON

Ankara’nın pazarlarında geçtiğimiz ay 30-40 TL’den satılan limon 90 TL’ye çıkarak zam şampiyonu oldu. 1 ay öncesine kadar 30 TL’den satılan limon bu hafta tarihi bir artışla 90 TL’den tezgâhlardaki yerini aldı.

limon2.jpg

Ünlü zincir marketlerde de limonun fiyatı 90 liraya dayandı.

"DUR DİYEN OLMAYINCA..."

Yazarımız Ali İnandım da bu haftaki köşesinde "Limon 90 lira!" başlıklı yazısında limon fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek "7-8 ayda 15-20’den 40-50’ye, bir haftada 80-90 liraya çıktı limonun fiyatı." dedi. Denetimlerin yetersizliğini eleştiren İnandım, ilgili yazısında şu hususa dikkati çekti: "Çiftçi, tüccarın köleliğine memur edilmiştir. Tüccarlık da bir nevi eşkıyalık düzenine dönüşmüş 'Dur' diyen olmayınca. Her türlü ürün için geçerlidir bu düzen."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.