TMSF'nin el koyduğu 643 şirket sahiplerine iade edildi

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye genelinde el konulan 1371 şirketten, TMSF tarafından yönetilen 643 şirketin eski sahiplerine iade edildiği açıklandı.

TMSF'nin el koyduğu 643 şirket sahiplerine iade edildi
Yayınlanma:

TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş'ın verdiği bilgiye göre, bu şirketlerden mahkeme ve hakimlik kararlarıyla kayyım atanmış olanların kayyımlık kararları tamamen kaldırıldı. Böylelikle, Adana'dan Karteks Tekstil, Nazilli'den Uğur Soğutma, Gaziantep'ten Hasırcı Tekstil ve Işık Ahşap, İstanbul'dan Fi Yapı İnşaat, Muğla'dan Çobanlar Mermer ve Samsun'dan Tozlu Tekstil gibi şirketler eski sahiplerine iade edilmiş oldu.

Ekonomim Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre FETÖ/PDY'ye yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında Fon'un Türkiye genelinde halen 994 şirkette kayyım olarak görev yaptığı, 82 şirkete "pay kayyımı" ve 93 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyım atanmış olduğu belirtildi. Bu süreçte mahkeme kararlarıyla kayyım atanmış şirketlerin eski sahiplerine iade edilmesi, yasal sürecin sonuçlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.