Trump: ABD'yi Bitcoin süper gücü yapacağım

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, katıldığı Bitcoin konferansında ülkesini "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapacağını iddia etti.

Trump: ABD'yi Bitcoin süper gücü yapacağım
Yayınlanma:

Senenin en büyük kripto para birimi etkinliklerinden biri olarak değerlendirilen konferansta teknoloji liderlerinin desteğini arayan Trump, kripto para sektöründeki hakimiyeti Çin'e karşı bir güç oyunu olarak nitelendirdi.

Trump, “Eğer kripto ve Bitcoin teknolojisini benimsemezsek, Çin benimseyecek, diğer ülkeler benimseyecek. Onlar hakim olacaklar ve Çin'in hakim olmasına izin veremeyiz. Şu anda çok fazla ilerleme kaydediyorlar” dedi. Ayrıca, bir kripto başkanlık danışma konseyi kuracağını ve ABD hükümetinin elinde bulundurduğu kripto paralarla ulusal bir Bitcoin rezervi oluşturacağını açıkladı.

Trump, “Bitcoin'inizi asla satmayın” çağrısında bulunarak, “Eğer seçilirsem, ABD hükümetinin şu anda elinde tuttuğu veya gelecekte elde edeceği tüm Bitcoin'in yüzde 100'ünü elinde tutmak benim yönetimimin, Amerika Birleşik Devletleri'nin politikası olacaktır” diyerek olası bir Trump yönetimi altında ABD'nin ekonomik politikalarına dair bir ipucu verdi.

Konuşmanın ardından Bitcoin fiyatı başlangıçta gerilese de, yüzde 0,94 artışla 69 bin dolara dayandı. Ancak, pazar günü kripto para birimi yeniden düşüşe geçti. Trump, 2021'de Bitcoin'i bir “aldatmaca” olarak nitelendirmesine rağmen, ABD firmalarının Bitcoin madenciliğini genişletmesini istediğini belirtti.

Trump ayrıca, kullanıcıların gizlice uyuşturucu ve diğer yasa dışı ürünleri alıp satmasına olanak tanıyan Silk Road adlı web sitesini kurup işlettiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ross Ulbricht'in cezasını hafifleteceğini yineledi. Ulbricht'in cezaevinde kaldığı sürenin “yeterli” olduğunu savunan Trump, bu konuyu alkışlar ve kalabalığın “Ross'a özgürlük” sloganları arasında gündeme getirdi.

Kendisini "kripto para yanlısı aday" olarak konumlandıran Trump, Demokratların adayı olması beklenen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten daha dostane düzenlemeleri benimseyeceğini söyledi. Küresel Bitcoin uygulaması Strike'ın CEO'su Jack Mallers, Trump'ın stratejik bir Bitcoin rezervi oluşturma önerisinin “inanılmaz bir güvenoyu” olduğunu ifade etti. Sektör, Demokrat Parti'nin mevcut tutumundan rahatsızken, yaklaşık 30 Demokrat milletvekili ve Kongre adayından oluşan bir grup, Demokratik Ulusal Komite ve Harris'e dijital varlıklara “ileriye dönük” bir yaklaşım benimsemeleri çağrısında bulundu. Mektupta, “Seçim açısından bakıldığında, kripto ve blok zinciri teknolojileri oy pusulasında yukarı ve aşağı doğru zaferler elde edilmesinde büyük bir etkiye sahiptir” denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.