Vatandaş kara kara düşünüyor! Süt, peynir ve yoğurt artık cep yakıyor!

Döviz kurundaki artış, yüksek enflasyon, üretim maliyetlerinin artması, nakliye giderleri, asgari ücrete zam gelmesi gibi birçok etmen gıda ürünlerine zam gelmesine neden oldu. Bu artışlardan başta süt, peynir ve yoğurt da nasibini aldı.

Vatandaş kara kara düşünüyor!  Süt, peynir ve yoğurt artık cep yakıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Son yıllarda gıda fiyatlarındaki fahiş artış bir türlü durdurulamıyor. Döviz kurundaki artış, yüksek enflasyon, üretim maliyetlerinin artması, nakliye giderleri, asgari ücrete zam gelmesi gibi birçok etmen gıda ürünlerine zam gelmesine neden oldu.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam geldi. Bu durumun ardından süt, peynir ve yoğurt gibi süt ve süt ürünlerine de önümüzdeki günlerde zam gelmesi bekleniyor.

bg-section-1.jpg

Ulusal Süt Konseyi (USK) 1 Mayıs'tan itibaren çiğ süt alım fiyatını litre başına geçen yıla göre yüzde 72,4 artırarak, 14 lira 65 kuruş olarak açıklamıştı. Bu yüzden anadolugazete.com.tr olarak, ünlü zincir marketlerdeki süt, peynir ve yoğurt fiyatlarını araştırdık.

MARKETLERDE SON DURUM NE?

Ünlü zincir marketlerde; 1 litre sütün fiyatı 25-55 lira arasında değişiyor. Laktozsun sütün fiyatı ise daha pahalı.

peynir-cesitleri.webp

PEYNİR CEP YAKIYOR!

Son yıllarda en çok zam gelen ürünlerin başında peynir geliyor. Kaşar, beyaz, tulum ve süzme peynir gibi birçok çeşit marketlerde bulunuyor. Ancak peynir, vatandaşın cebini yakıyor. İnek peynirinin fiyatı 120-250 lira arasında. Kaşar peynirinin fiyatı 230 lira, süzme peynirin fiyatı ise 90-160 lira arasında. Gramına göre de peynirin fiyatı artıyor.

Diğer bir süt ürünü yoğurt ise cep yakan diğer ürünlerden biri. 500 gramlık yoğurdun fiyatı ise 50-75 lira arasında. Süzme yoğurtun fiyatı 80-100 lira arasında değişiyor. 1 litrelik ayranın fiyatı ise 30-40 lira arasında değişiyor.

Gıdaların fiyatları markalara göre de çeşitlilik gösteriyor.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.