Vatandaşa kötü haber! Ekmeğe yeni zam yolda!

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, önümüzdeki günlerde ekmeğe zam gelebileceğini ifade ederek, bu zammın vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.

Vatandaşa kötü haber! Ekmeğe yeni zam yolda!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, dar gelirli bireylerin, en temel karbonhidrat olan ekmeği tercih ettiğini söyledi.

Vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu, dar gelirli vatandaşların ekmek tüketiminin yüksek olduğuna işaret eden Tezcan, ekmeğe gelecek zamda makul bir fiyatın belirlenmesi gerektiğini söyledi.

EKMEĞE YENİ ZAM YOLDA!

Sözcü'de yer alan habere göre Haluk Tezcan, unun dar gelirli kesimin ana maddesi olduğunu ve ekmek fiyatlarındaki artışın vatandaşları olumsuz yönde etkileyeceğini vurguladı. Tezcan, önümüzdeki günlerde ekmeğe zam gelebileceğini ifade ederek, bu zammın vatandaşı mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.

TUSAF Başkanı Tezcan, un üreticilerinin enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynadığını kaydederek, ekmek fiyatlarının artmasını engelleyecek politikalara destek vermek gerektiğini söyledi.

Dünyada yaşanan iklim krizinin buğday üretimini etkilediğini anlatan Tezcan, buğday fiyatının yükseldiğini söyledi. Tezcan buğdayın kilogramının 9,5-10 lira arasında olduğunu belirten Tezcan, buğday fiyatlarının bu seviyenin üzerine çıkmaması gerektiğini vurguladı.

ÜRETİCİLER MAĞDUR!

Tezcan, "Bunun üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşünüyorum. 9.5-10 liralar dengeli fiyat seviyesidir." dedi.

Buğday ton fiyatının dünyada 220 dolar, Türkiye’de ise 320 dolara çıktığını belirten Tezcan, bu süreçte üreticilere devletin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.