"Yap-İşlet-Devret" hazineye yük oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında "Yap-İşlet-Devret" modeli kapsamında müteahhitlere yapılan garanti ödemeleri için 2,8 milyar TL harcadı. İşte detaylar...

"Yap-İşlet-Devret"  hazineye yük oldu!
Yayınlanma:

2024 yılının ilk yarısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın toplam harcamaları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artış gösterdi. Bakanlığın toplam harcamaları 112,9 milyar TL’ye yükseldi. Bu artışın büyük bir kısmı, müteahhitlere yapılan ödemelerden kaynaklandı. Bakanlık, bu dönemde personel giderleri için 1,1 milyar TL ve mal ve hizmet alımları için 61 milyon TL harcama yaptı.

CARİ TRANSFERLER VE ARTIŞ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, "Cari Transferler" kalemindeki harcamalar dikkat çekti. Bu kalem altında, geçtiğimiz yılın ilk yarısına göre yüzde 66 oranında bir artışla 53,9 milyar TL harcandı. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın müteahhitlere yapılan garanti ödemelerinin işaret edildiği “Hane Halkına Yapılan Transferler” kaleminde, 2024 yılının ilk yarısında yapılan harcamalar 2,8 milyar TL’ye ulaştı.

SON BEŞ YILDAKİ ÖDEMELER

Son beş yılda "Hane Halkına Yapılan Transferler" kaleminde yapılan ödemeler şu şekilde sıralandı:

  • 2020: 1,8 milyar TL
  • 2021: 2 milyar TL
  • 2022: 4 milyar TL
  • 2023: 6,3 milyar TL
  • 2024 (Ocak-Haziran): 2,8 milyar TL

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.