Yeni haftada gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunda olacak... 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere üçüncü toplantısını yapacak. Milyonlarca çalışanın gözü yeni haftada yapılacak olan toplantıdan çıkacak kararda olacak.

Yeni haftada gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunda olacak... 2024 yılı asgari ücreti ne kadar olacak?
Yayınlanma:

2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere tarafların müzakeresi devam ediyor. İki kez toplanan Asgari Ücret tespit Komisyonunda herhangi bir ücret telaffuz edilmedi. Hafta başında yapılması beklenen üçüncü toplantıdan nihai kararın açıklanması bekleniyor.

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı doğrudan ilgilendiren ve toplumun genelini ise dolaylı olarak alakadar eden yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik görüşmeler devam ediyor.

İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonundan herhangi bir ücret teklifi çıkmadı.

Taraflar arasındaki pazarlıkların ardından nihai kararın gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. Halihazırda 11 bin 402 lira olan asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.

Kamuoyundaki beklentilere göre 2024 yılı asgari ücretinin 15 bin ila 17 bin arasında olması bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRETLE BİRÇOK KALEMİ ETKİLEYECEK

Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması başta olmak üzere isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek.

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, ikinci toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Bu hafta yeniden bir araya gelinecek." demişti ancak üçüncü toplantı yapılmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun gelecek haftanın ilk günlerinde üçüncü toplantıyı yaparak yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.