Yine zam geldi: Yüzde 40 zam pazartesiden geçerli olacak!

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına yapılan zamlar sürüyor. 1 Nisan'da yüzde 75 oranında zam yapılarak 175 liraya yükseltilen HGS alt limit fiyatlarına, bankacılık sektörü tarafından Ağustos ayı için yüzde 40 oranında bir artış daha yapılacağı duyuruldu.

Yine zam geldi: Yüzde 40 zam pazartesiden geçerli olacak!
Yayınlanma:

Yeni fiyat tarifesinin, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren geçerli olması bekleniyor.

ALT LİMİT 245 LİRAYA ÇIKIYOR

Paralı otoyol ve köprülerde kullanılan HGS alt limit fiyatları, 1 Nisan'da yapılan zammın ardından 175 liraya yükselmişti. Temmuz ayında köprü ve otoyol ücretlerine gelen zamlar sonrasında HGS limitlerinde de yeni bir güncelleme yapılacağı açıklandı. Bu güncelleme ile HGS alt limit fiyatı 245 liraya çıkacak.

Vatandaşların büyük bir kısmı HGS yüklemelerini bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştiriyor. Bu nedenle değişiklik kararı, ilgili kurumlar tarafından bankalara iletildi ve hazırlıklar bu doğrultuda tamamlandı. Bankaların, HGS üyeliği bulunan müşterilerine kısa mesaj ile yeni ücret tarifesini bildirmesi bekleniyor. Güncel alt limit fiyatlarının 19 Ağustos itibarıyla yürürlüğe gireceği düşünülüyor.

Bu değişiklikle birlikte, 1. sınıf HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşamamaları hedefleniyor. Ayrıca, otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak güncellenecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.