Ankara'nın bir tarihi yapısı Arslanhane Camii'de UNESCO tarafından onay aldı.
Ceviz ağacının sütunlarını taşıdığı 800 yıllık tarihi camimiz, Başkentimizin tarih ve turizm atılımı ile birlikte kentimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak.
Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki ilk seri kültürel varlıkları oldu.
Anadolu'daki ahşap destekli camilerin erken örneklerini Orta Çağ'dan günümüze yansıtan bu yapılar farklı şehirlerde bulunmalarına rağmen sahip oldukları ortak özelliklerle Anadolu yaşantısına dair izleri taşıyor.
Tarihi camiler, kapıları, minberleri, sütun başlıkları, tavan kirişleri ve konsollarında özenli ahşap işçiliği ile dikkati çekiyor.
Ustaların isimlerinin kayıtlı olduğu kündekari tekniğindeki ahşap minberleri ve "Kalem İşi" adı verilen bezemeleriyle bu tarihi camiler, olağanüstü bir marangozluk becerisi ile estetik anlayışı da sergiliyor
Gordion'un ardından Anadolu'nun Orta Çağ'dan günümüze uzanan ahşap direkli ve kirişli camileri de Dünya Mirası oldu.
Başkent Ankara tek yürek oldu ve Dünya Kültür Mirası’na 2 günde 2 miras kazandırarak tarih yazdı.
“Anadolu’nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri” projesinde Arslanhane (Ahi Şerafeddin Camii) de UNESCO Dünya Miras Listesi‘nde tescillendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Miras Komitesi'nin kararını, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyurdu.
Türkiye'nin UNESCO listesindeki kültür varlığı sayısı 21'e yükseldi.
ABB Başkanı Mansur Yavaş: ''İki sevindirici haber art arda. Gordion Antik Kenti'nin ardından Arslanhane Camii de UNESCO Dünya Mirasları'nın arasında.