1 Ekim 2024’te neler yaşandı? 1 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

1 Ekim 2024’te neler yaşandı? 1 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusu, İran’dan İsrail’e balistik füzelerin fırlatıldığını duyurdu. İsrail’e çok sayıda balistik füze yollayan İran yüzde 90 oranında isabetle hedefleri vurduklarını belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın bu saldırıyla "kırmızı çizgiyi aştığını" ifade etti ve İsrail'in buna sessiz kalmayacağını vurguladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında ''Çok söze gerek yoktur. Ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem. Özgür Özel sana diyorum iddiaların yaş tahta kadar çürüktür. Herkes haddini bilsin hudut ihlalinden kaçınsın. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz. Halk TV ve Cumhuriyet Halk Partisi ayağınızı denk alın. 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorgulayamazsınız." İfadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile tokalaşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" diyerek, barış çağrısında bulundu.

Yeni yasama yılının ilk gününde resepsiyonda karşılaşan Bahçeli ve Özel, siyasi rekabete rağmen samimi bir diyalog kurdu. Bahçeli, Özel'e dönerek, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Üzülme, siyasetin gereği bazen söylememiz gereken şeyler oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nda Meclis'e hitap etti. Erdoğan yeni dönemde demokrasi vurgusu yaptı. Erdoğan salona girerken CHP heyetinin de ayağa kalkması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir araya geldi. Erdoğan ortak basın toplantısında Filistin’i tanıma çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüye gitme olasılığına karşı vatandaşlarını korumak için hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Türkiye İşçi Partisi TBMM'nin 28. dönem 3. Yasama Yılı açılışı özel oturumuna katılmadı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya bir darbe daha indirildi. Milli Savunma Bakanlığı, düzenlenen operasyonlarda 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bir süredir kanser tedavisi gören duayen Gazeteci Güneri Civaoğlu 85 yaşandı hayatını kaybetti. Civaoğlu'nun cenazesi bugün toprağa verilecek.

Dünya genelinde yaşlı nüfus oranı hızla artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 2050 yılına gelindiğinde, dünya genelinde 65 yaş ve üzeri kişilerin sayısının 1,6 milyara ulaşması öngörülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin kısalmasıyla ilgili soruya “Böyle bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde açılan Mama Üretim Tesisi'nin hizmete hazır olduğunu ve açılış tarihini duyurdu.

Ankara Milletvekili Adnan Beker, kış saatinin geri gelmesi için TBMM'ye kanun teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kitap severler için sunduğu hizmetlere bir yenisini ekledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı kütüphanelerde yer alan kitaplar, dijital ortama taşınarak okuyuculara daha hızlı ve kolay bir erişim imkânı sunuldu.

Ankara'nın sembol noktalarından biri olan Gençlik Parkı'nda düzenlenen "Gençlik Parkı Sanat Günleri" sonra erdi. 1 hafta boyunca devam eden etkinlikte 25 kişilik bir ekip tarafından tasarlanan eserler Ankaralılarla buluşturuldu.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Bahçeşehir Koleji, BKT Avrupa Kupası A Grubu'nun 2. hafta maçında Beşiktaş Fibabanka'yı 87-66'lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında oynanan maçların Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını açıkladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.