1 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 1 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

1 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 1 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde farklı bölgeleri bombalayarak birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Saldırılar, Han Yunus, Nusayrat Mülteci Kampı ve Gazze kentinin Şucaiyye Mahallesi'ni hedef aldı. İsrail, Han Yunus’un acilen boşaltılması uyarısı da yaptı.

Türkiye’den gelişmeler

Dün gece Kayseri'de küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Suriye uyruklu bir şahıs, halk tarafından yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik şiddete yol açmış ve Kayseri'de sıcak saatler yaşanmıştı. Bu olayın yankıları Suriye'de de hissedildi ve orada yaşayan Türk vatandaşları da saldırıya uğradı. Türk bayrakları yerinden indirildi bazı TIR’lara saldırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise Kemal Memişoğlu atandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de 30 Haziran 2024 akşamı meydana gelen olayların ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya analizleri sonucunda yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını, bu hesapların yüzde 37'sinin BOT (otomatik yazılım) hesaplar olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, yapılan paylaşımların yüzde 68'inin provokatif ve negatif içerik taşıdığını vurguladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), haziran ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, 4 kişilik aile için açlık sınırı 18 bin 978 lira, yoksulluk sınırı 61 bin 820 lira olarak belirlendi.

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili dava başladı. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Ateş'in eşiyle birlikte izledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkışını bir ekip çalışmasının sonucu olarak değerlendirerek, "Gri listeye girmek kolay, çıkmak zor. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımızın desteği olmasaydı bu listeden çıkamazdık." dedi. Ayrıca, bu süreçte tüm hazine bakanlarıyla sürekli iletişimde olduklarını belirtti. Şimşek, EYT’nin maliyetinin fazla olduğunu aktarırken Borsa’da verginin bir sonraki pakette yer alacağını aktardı ve enflasyonun düşeceğini asgari ücretin düşük olmadığını söyledi.

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan Eylem Tok'un Türkiye'ye iade duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 2. İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti'nin yerelden genele uzanan bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, "AK Parti'nin hikayesi yerelden genele ilerleyen başarı hikayesidir. Halkın içinden yükselmiş partiyiz. Millete hizmet yolculuğuna belediyelerden başladık. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız yeni kapıların açılmasına vesile oldu.

Milli Savunma Bakanlığının X hesabı üzerinden yapılan açıklamada Irak'ın kuzeyinde yer alan Pençe-Kilit bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Uşak'ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaralanan 11 kişi hastaneye kaldırıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan şüphelinin mahkemece tutuklandığını duyurdu.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, EURO 2024 son 16 turunda Türkiye'nin Avusturya ile oynayacağı maçın Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı, Altınpark, Batıkent Rekreasyon Alanı ve BAKAP’da dev ekranlarda izleneceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz boyunca sürecek olan ücretsiz tatil kampları ile yaşlılar, engelliler, engelli refakatçileri, gazi ve şehit yakınları ile başarılı öğrencileri Akçay ve Akçakoca’daki sosyal tesislerde ağırlamaya başladı. İlk kafileler, yola çıktı.

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Avukat Doğukan Kozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

2 Temmuz Salı günü saat 22:00'da Etimesgut Belediyesi Türk Beyleri Kent Meydanında Türkiye-Avusturya maçı dev ekranda izlenecek.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, emeklilerin sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak ve onların yüklerini hafifletmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. 'Emekli Tiyatroları' projesi, sanatla ilgilenen emeklilere yeni bir hayatın kapılarını aralayacak.

Mamak'ta Hocalı Caddesinde bir araç sürücüsü 2 kişi tarafından darp edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma ve yerli üreticiyi destekleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Nallıhan Belediyesi ve Nallıhan Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (NALTAB) iş birliğiyle Nallıhan’ın Yukarıbağ Mahallesi’nde Lavanta Hasadı Şenliği düzenlendi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, Şentepe Mahallesi'nde bir apartmanın üçüncü katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

Spor dünyasından gelişmeler

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu mücadelesinde Fransa ve Belçika, Düsseldorf Arena'da karşı karşıya geldi. Fransa 85. dakikada Vertonghen’in kendi kalesine attığı golle çeyrek finale çıkan takım oldu.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda, Portekiz ve Slovenya 120 dakika sonunda 0-0 berabere kaldı. Portekiz rakibini penaltılarla 3-0 yendi ve Fransa ile çeyrek finalde eşleşti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turunda karşılaşacakları Avusturya maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Montella, Avusturya'nın çok agresif ve pres yapan bir takım olduğunu belirtti ve maçın zorlu geçeceğini vurguladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.