10 Ekim Gar patlaması davasında çıkan karar sonrası açıklama: "Ne sözümüz bitti ne mücadelemiz"

10 Ekim 2015'te Ankara Gar Meydanı'nda meydana gelen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği Gar patlaması davasında karar çıktı. Kararın açıklanmasının ardından, hayatını kaybedenlerin aileleri Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

10 Ekim Gar patlaması davasında çıkan karar sonrası açıklama: "Ne sözümüz bitti ne mücadelemiz"
Yayınlanma:

Grup adına konuşan 10 Ekim Derneği Başkanı İsa Kocabıyık, "Ne sözümüz bitti ne mücadelemiz. Adalet mücadelemiz sağlanıncaya kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. Kocabıyık, adalet arayışlarının sürdüğünü ve bu yolda kararlılıkla ilerleyeceklerini belirtti.

10 Ekim Derneği Sözcüsü Mehtap Sakinci de yaptığı açıklamada, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin metanetli bir şekilde duruşmaya katıldığını ifade etti. "49 ile cenaze gönderdiğimiz katliamda, onlarca ilden yine aileler duruşmaya katıldılar. Yine salonu doldurduk. Yine bu dayanışmayı büyüterek metanetli durmaya çalıştık. Artık 9. yılındayız. Gerçek adaletin peşinde koşuyoruz. Az önce verilen kararın tabii ki hukuki pek çok açıklaması olacaktır" dedi.

Aileler, adalet mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak, duruşmalara katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Aileler, adaletin tam anlamıyla sağlanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Dava sonucunun ardından, ailelerin adalet taleplerinin yanı sıra toplumun geniş kesimlerinden de destek mesajları geldi. Birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş, sosyal medya üzerinden ailelere desteklerini ileterek, adaletin bir an önce sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.