10 Eylül 2024’te neler yaşandı? 10 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

10 Eylül 2024’te neler yaşandı? 10 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde, Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı'nda iki yolcu uçağı pistte çarpıştı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Narin Güran cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat B., ifadesinde cinayeti Salim Güran’ın işlediğini ve kendisini ölümle tehdit ederek cesedi saklamaya zorladığını öne sürdü. Nezat B. ifadesi sonrası tutuklandı ve davada tutuklu sayısı 2 oldu.

İzmir'in Menemen ilçesinde görevli Topçu Uzman Çavuş Mehmet Kökcü, rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Bakanlık'ta kabul etti.

TÜİK, verilerine göre, işsizlik oranı temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 0,4 puanlık bir düşüş göstererek yüzde 8,8 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı ise 3 milyon 167 bin olarak belirlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışmaları sırasında yaşanan toprak kayması sonucu toprak altında kalan 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Antalya Havalimanı'nda meydana gelen ölümlü olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Açıklamada X-Ray cihazında zorluk çıkaran şahsın daha sonra gözaltına alındığı ve hayatını kaybettiğini aktardı.

Irak Bakanlar Kurulu, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilmesi için önemli bir karar aldı. Bu kapsamda 15 yaştan büyük ve 50 yaştan küçük Türk vatandaşları Irak’a vizesiz girebilecek.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne dair soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında sonucu en çok merak edilen DNA testi sonuçlandı ve Salim Güran’ın Narin’in babası olmadığı kanıtlandı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Akülü sandalyeyle engelli rolü yapan bir kişi, zincir bir markette hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalandı.

3.jpg

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde su kaynaklarını korumak ve daha verimli kullanmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. ABB tarafından yapılan açıklamada “Küçük debili kaynak suları toplanarak sulama ve hayvan içme suyu ihtiyacını karşılamak için modüler membranlı su depoları inşa ediliyor.” dendi.

Ankara’da simit fiyatlarına yapılan zam, kamuoyunda tartışma yarattı. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarının 15 TL’ye çıkarılmasını savunarak, esnafın artan maliyetler karşısında zor durumda olduğunu dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, okul servis şoförleri ve yardımcı rehber personeline yönelik kapsamlı bir eğitim düzenledi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir otomobil beton mikserine arkadan çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı.

ga.jpg

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası grup elemelerinde mücadele eden Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, San Marino deplasmanında etkileyici bir performans sergileyerek sahadan 6-1 galip ayrıldı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü, hücum hattını tecrübeli santrfor Mame Diouf ile güçlendirdi.

Türkiye U20 Milli Futbol Takımı, Elit Ligi'nde oynadığı ikinci maçında deplasmanda Çekya U20 ile 0-0 berabere kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.