11 Haziran 2024’te neler yaşandı? 11 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

11 Haziran 2024’te neler yaşandı? 11 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin cevabını Mısır ve Katar'a ileten Hamas, bu konuda olumlu bir yaklaşım sergiledi.

Türkiye’den gelişmeler

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Ateş, "Bir saat süren görüşmeye iki kızımla birlikte gittik. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bizi gerçekten uzun uzun dinledi. Kızlarım da uzun bir konuşma yaptılar, sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk." İfadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi'ndeki iadeiziyareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, bu ziyaretin Türk siyasi hayatında memnuniyet verici bir tablo oluşturduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretle birlikte, siyasetin gündelik çatışmalarına kurban gitmemesi gereken önemli bir fırsatın doğduğunu ifade ettiğini söyleyen Çelik, bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından ortaya atılan iddialara cevap verdi. Akşener, demokrasinin işleyişini sağlamak için basın özgürlüğünün yanı sıra gazetecilerin doğru ve sağlıklı bilgiyle kamuoyunu aydınlatma görevinin de önemli olduğunu vurguladı ve İsmail Saymaz’ı eleştirdi.

Bakan Koca, kuduz vakalarının artışıyla ilgili alınması gereken tedbirler hakkında yaptığı açıklamada, ötenazi uygulamasına sıcak bakmadığını belirtti. "Bir tedbir alınması gerektiği kuduz vakalarından da belli. Tedbir ötenazi mi olmalı? Açıkçası insan, insani olarak gönlüm ötenaziden taraf değil," dedi.

Tam 156 yıl önce dün Kurtuluş Savaşı sırasında yaralanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Türk Kızılayı günümüzde halâ gönüllü bir kuruluş olarak ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam ediyor.

MHP grubunda konuşan Devlet Bahçeli, Erdoğan-Özel görüşmesini değerlendirdi. "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur." diyen Bahçeli, asıl sorunlu olanın asılsız söylentilerin yayılması ve fitnenin körüklenmesi olduğunu ifade etti.

Suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile partinin genel merkezinde bugün görüşme gerçekleştirecek.

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Hamit Keleş, babasının mesleği olan besiciliği müziğe olan tutkusuyla birleştirerek sıra dışı bir hobi edindi. Genç besici, her gün mandırada bakımını yaptığı hayvanlarına keman çalarak hem kendisini geliştiriyor hem de huzur buluyor.

Kırıkkale'de, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın ikinci katında yaşayan 80 yaşındaki Gülistan Avcı, evinde kesici aletle öldürülmüş olarak bulundu.

Sinop'ta yaşanan trafik kazasında, otomobille sağlık personelinin bulunduğu hafif ticari araç çarpıştı, sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Kızılcahamam ve Kahramankazan'da iki kaza korkuttu. Meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Kerimoğlu, Etimesgut'un büyüyen nüfusuna ve artan ihtiyaçlarına yönelik projelerini açıkladı. Kerimoğlu, öğrenci yurtları, kreşler, yaz okulları ve kentsel dönüşüm gibi çeşitli konularda belediyenin atacağı adımları ve hedeflerini detaylandırdı. İlçenin güncel sorunlarına da değinen Kerimoğlu, trafik, pazar yerleri, mezarlık ve işsizlik gibi konularda çözüm arayışında olduklarını belirtti.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, 1 Temmuz 2024'den itibaren uygulamaya girmesi gereken haftada bir gün tatil/izin kararının tekrar ertelenmemesini talep ettiklerini ifade ederek, "Hafta tatili olarak pazar günleri kapalı olmak istiyoruz.” dedi.

Ankara Valiliği (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ile hayırsever Muharrem Koca arasında, Akyurt İlçesi Büğdüz Mahallesi'nde 16 derslikli Özel Eğitim ve Uygulama Okulu yapımı için "Eğitime yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında bir protokol imzalandı.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Sıhhiye Adliyesi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, sahipsiz hayvanların uyutulmasını içeren yasa değişikliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki bir iş hanında dün gece yangın meydana geldi. Polatlı'daki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü.

Spor dünyasından gelişmeler

Ankaragücü yeni sezonda teknik direktörlük koltuğunu emanet edeceği hocayı buldu. Kulübün resmi hesabından Kemal Özdeş ile anlaşıldığı açıklandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.