12 Haziran 2024’te neler yaşandı? 12 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

12 Haziran 2024’te neler yaşandı? 12 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Merkez Bankası (FED), bugün yaptığı toplantıda beklendiği gibi faiz oranlarını sabit tuttu. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından, fonlama faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı çıktı ve bu karar oybirliği ile alındı.

Türkiye’den gelişmeler

Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada MHP'nin Cumhur İttifakı'na bağlılığının kararlılıkla devam edeceğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kanun tekliflerine verdikleri desteğin aynen süreceğini vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi karşı karşıya olduğu tehlikelerden koruma ve geleceğe güçlü bir şekilde taşıma kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Başkanı Temel Kotil, görev süresinin sona ermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. TUSAŞ Başkanlığına Ömer Cihad Vardan getirildi.

İstanbul Kadıköy'de yaşanan bir olayda, hastaneye yetişmeye çalışan bir ambulansın önünü kesip içindeki hastayı kontrol etmek isteyen şüpheliler E.B. ve M.T. yakalandı.

Uzman Kasap Tuncay Gencer, İslami usullere göre hayvan kesimi ve et muhafazası hakkında önemli bilgiler verdi. Hayvanın acı çekmeden kesilmesi için calaska yöntemini anlatan Gencer, “Hayvanın 3 ayağını bağlayıp sağ ayağı boşta kalarak kıbleye dönük bir şekilde tekbir getirilerek kesilmesi gerekir.” dedi.

İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, "İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Genel Başkan'ımız Dursun Müsavat Dervişoğlu tarafından, parti tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, tedbirli olarak ve kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir." şeklinde duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, ''İtirazımız, millilik masallarıyla, Türk milletinin özüyle oynayan, hizmet etmekle yükümlü oldukları Türk milletinden, kendilerine hizmet etmeye adanmış, köleler, paryalar, kalabalıklar yaratmaya çalışanlaradır.'' dedi.

Ümraniye'de, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle okul idaresiyle görüşmeye giden İbrahim D., öğretmeni darp etmesi sonucu tutuklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Akdeniz'de, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara’da EGO otobüsünde Mamak Belediye Başkanlığı yeleği ile seyahat eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, vatandaşların teker teker ellerini sıkarak destek istedi ve Mamak için projelerini anlattı. Metro müjdesini veren Şahin, ABB meclisinde Dikimevi-Natavega arasındaki metro ihalesinin ayın 26'sında açılacağını ve ihale geçtikten sonra inşaatın başlaması için hazır olduklarını belirtti.

Sosyal projelerle anılan Ankara Büyükşehir Belediyesi, başarılı öğrencilere “yaz kampı” uygulamasına bu yıl da devam ediyor. “Başarı sizden tatil bizden” sloganı ile okullarında başarılı olup takdir ve teşekkür alan öğrencilere, Akçay Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde birer haftalık süre ile ücretsiz tatil yapma imkanı sunuluyor. Kampa, ilköğretim 5, 6, 7 ve 8. sınıfı bitiren öğrenciler katılabiliyor.

AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik problemlerini çözmek amacıyla önemli bir adım attı. Fen İşleri Daire Başkanlığı önderliğinde yürütülen "Pursaklar Alternatif Giriş Katlı Kavşak Projesi" kapsamında, inşaat çalışmaları devam eden alt geçit, 700 metre uzunluğunda olacak ve toplamda 6 şeritten oluşacak

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap ve Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, Ankara Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından geleneksel hale getirilen "Toplu Sünnet Şöleni" için kayıtlar 24 Haziran'da başlayacak.

Ankara'da bir spor salonunda meydana gelen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve AKK Yürütme Kurulu üyeleri, göreve yeni seçilen Ayaş, Güdül ve Beypazarı belediye başkanlarına "hayırlı olsun" ziyaretlerinde bulundu.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, eşiyle yaşadığı tartışma sonrasında makasla öldürdüğü iddia edilen şahıs yakalandı.

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, Bahşılı Belediyesinde çalışan 13 kadrolu işçinin işten çıkarıldığını duyurarak tepki gösterdi.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Anadolu Efes'i ağırladı. Fenerbahçe Beko, ilk çeyreğinde 22-8 üstün olduğu maçı beşinci çeyrekte 80-72 ile kazanaraj seriyi 3-1 ile geçti ve şampiyon oldu.

Trendyol Süper Lig takımlarından Yılport Samsunspor, Alman teknik direktör Thomas Reis ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.