13 Eylül 2024’te neler yaşandı? 13 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

13 Eylül 2024’te neler yaşandı? 13 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD, Doğu Akdeniz’deki askeri varlığını yeniden düzenleyerek uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'i bölgeden çekti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, 15 yaşındaki şüpheli R.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 11’e çıktı. Ayrıca Narin’in amcası Salim Güran’ın çıkan ses kayıtları sonrası yeniden ifadesine başvuruldu.

Narin Güran’ın babası açıklamalarda bulundu. Güran, yaşadığı acıyı ve adalete olan güvenini ifade etti. Devletin kızının katilini bulacağına inandığını belirten Güran, "Bu işi devlet çözecek, ben buna inanıyorum. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak." dedi. Eşi, oğlu ve ailesinden birçok kişinin tutuklandığını hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Güran, devletin bu süreçte elinden gelenin fazlasını yaptığını ve kızının bulunması için büyük çaba harcandığını vurguladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'a ait olduğu öne sürülen kaçak villa mühürlendi.

Twitch yayıncısı Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç, Antalya'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kamu Birliği Konfederasyon Başkanı Osman Kaya, Konfederasyonun Genel Merkezinde şehit ve gazi çocuklarını ağırladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 7, 8 ve 9 Eylül 2024 tarihlerinde Irak’ın kuzeyine düzenlenen başarılı hava harekâtları sonucunda toplam 19 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 18’i tutuklu olmak üzere toplam 61 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde, Suriye'den geldiği öne sürülen yorgun mermiler, halk arasında büyük tedirginlik yaratıyor. Son olayda, 19 yaşındaki Mehmet Caymaz, Fırat Nehri kenarında oturduğu sırada göğsüne isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. X hesabından yaptığı açıklamada, “İspanya'nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1 ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Türkiye'de 'ırkçılık' adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır." dedi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan İzmir-1 Caddesi’nde başlatılan peyzaj, yol düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarının uzun süredir devam etmesi nedeniyle cadde esnafı büyük mağduriyet yaşıyor.

İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Hüseyin Özaydın istifa ettiğini duyurdu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, akşam saatlerinde yolcu minibüsüne satırla saldırı düzenlendi. Saldırıyı, şahsı etkisiz hale getiren vatandaşlar engelledi.

Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, 14. Kalecik Karası Üzüm Festivali'nde anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Başkan Karakoç, Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir!" sözünü hatırlatarak üreticiye gerekli desteği vereceklerini duyurdu.

AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından Filistin'e destek için Hamamönü'nde kermes düzenlendi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de kermesi ziyaret ederek Filistin'e desteğini gösterdi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uymayan bir süt ürünleri üretim tesisine operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, iş yerinde toplam 8 bin 300 kilogram bozuk süt ürünü ele geçirildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol 1. Lig'in 5. haftasında Boluspor, sahasında Pendikspor’u ağırladı ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Macar sağ kanat Roland Sallai Galatasaray'da.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, MKE Ankaragücü'nden sol bek Abdurrahim Dursun'u kadrosuna kattı. Ankaragücü ayrıca Alper Uludağ’ı yeniden renklerine bağlarken kaptan Garry Rodrigues’in sözleşmesinin feshedildiği de açıklandı. Ankaragücü’nden ayrılan Rodrügues, Sivasspor’la anlaştı.

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'den 21 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet oyuncusu David Datro Fofana'yı sezon sonuna dek kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.