13 köpeğin cansız bedeni havuzdan çıktı: ''Canilikten öte bir şey''

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan korkunç bir olayda, 13 köpek, bir sulama havuzunda ölü olarak bulundu.

13 köpeğin cansız bedeni havuzdan çıktı: ''Canilikten öte bir şey''
Yayınlanma:

Meclis'te kabul edilen ve tartışmalara yol açan ‘7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ardından yaşanan bu trajedi, sokakta yaşayan hayvanlara yönelik uygulamaların vahim sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Olay, kaybolan bir av köpeğini arayan avcılar tarafından tesadüfen keşfedildi. Domaniç’in dağlık bir bölgesinde bulunan sulama havuzunda yapılan incelemelerde, köpeklerin canlı olarak suya atıldığı ve havuzun kenarındaki tırnak izlerinden çıkmaya çalıştıkları ancak başarılı olamadıkları belirlendi. 13 köpekten 2'sinin sahipli olduğu tespit edilirken, hayvanların boğularak can vermesi büyük infiale yol açtı.

kopek2.jpg

HALK ŞOKTA: "BU CANİLİK CEZASIZ KALMAMALI"

İlçede büyük yankı uyandıran bu vahşet, bölge halkını derinden sarstı. İlçe sakinlerinden Süleyman Dinç, olayın vahametini şu sözlerle dile getirdi: “Kayıp av köpeğini ararken böyle bir manzarayla karşılaşmak bizi dehşete düşürdü. Hayvanlar, çıkabilmek için havuzu tırmalamışlar. Bu vahşeti yapanların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Bu, bir canilikten öte bir şey değil.”

Olayın ardından Kütahya Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda köpeklerin boğularak öldüğü doğrulanırken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.