14 Haziran 2024’te neler yaşandı?

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

14 Haziran 2024’te neler yaşandı?
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail, Gazze'de son 10 günde 700'den fazla Filistinliyi katletti.

Türkiye’den gelişmeler

Dün akşam saatlerinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bilinmeyen bir nedenle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine hızla sevk edilen polis ekipleri, köprüde güvenlik önlemleri aldı. Yaşanan olay bipolar pastası bir şahsın bireysel eylemi olduğu öğrenilirken ikna çabaları sonucu şahıs yakalandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırmızı bültenle aranan Yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yakalandığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 'Buğday Mitingi' için Tekirdağ'dan vatandaşlara seslendi. Özel buğdayın kilosunun 15 TL olması gerektiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün İtalya'da gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesi'nin insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel sorunların ve bölgesel çatışmaların çözümünde G7 ülkelerinden daha adil, kapsayıcı ve gerçekçi bir yaklaşım beklediğimizi vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da öğleden sonra sağanak etkili oldu. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Mansur Yavaş'ın 2019'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Cumhur İttifakı'na mensup ilçe belediye başkanları 'hayırlı olsun' ziyaretine gitmemiş; Başkan Yavaş da bu durumu birçok konuşmasında dile getirmişti. Yeni dönemde meclis çoğunluğunu ve birçok ilçe belediye başkanlığını kaybeden Cumhur İttifakı'nın Ankara'daki ilçe belediye başkanlarından ilk adım geldi. AK Partili Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran Başkan Yavaş'ı ziyaret eden isim oldu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde İngiltere vatandaşı Thomas Blyth, Çekyalı eşi Victoria Vera Blyth'i tabanca ile öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kurban bağışlarınızı alıyor, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." dedi.

Ankara'da Çankırı Bulvarı üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Başkent Ankara'da, şiddetli rüzgarın etkisiyle Çankaya ilçesi Cinnah Caddesi'nde bulunan bir apartmanın önünde yer alan içi çürümüş bir çınar ağacı devrildi.

Altındağ'ın Siteler semti de sel felaketinden nasibini aldı. Sokaklarda bulunan çöp kovaları devrildi ve sokaklar sular ve çöpler altında kaldı. Vatandaşlar, diz boyuna kadar ulaşan sel suları sebebiyle hareket etmekte zorlandı.

Yozgat'ta yaşanan şiddetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçtu ve çatılardan kopan parçalar, Yozgat-Kayseri karayolu üzerinde trafik akışını olumsuz etkiledi.

Spor dünyasından gelişmeler

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya ile Münih Futbol Arena’da karşı karşıya geldi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği mücadelede Almanya, üstün bir oyun sergileyerek maçı 5-1 kazandı.

MKE Ankaragücü Kulübü'nün başkan adayı Murat Ağcabay, 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesinde projelerini tanıttı.

Yunanistan Basketbol Ligi final serisinin 5. ve son maçında, Ergin Ataman'ın baş antrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos, zorlu rakibi Olympiakos'u 87-82 yenerek büyük bir geri dönüşe imza attı ve şampiyonluk ipini göğüsledi. Final serisine 2-0 geride başlayan Panathinaikos, üst üste üç galibiyetle seriyi 3-2'ye getirerek şampiyonluğunu ilan etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.