15 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 15 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

15 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 15 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi eski Başkan Donald Trump'a meydan okuyarak, 5 Kasım seçimlerinden önce iki kez canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki ateşkes teklifini kabul ettiğini ancak İsrail'in buna Refah kentine fiili kara saldırısıyla yanıt verdiğini dile getirdi.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında AK Parti teşkilatlarını yenileyeceklerini belirtti. Erdoğan, "Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Dimdik, sapasağlam ayaktayız." dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa etti. Bilici’nin AK Parti’ye geçmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, işverenlerin 2 bin 374 farklı meslekte 181 bin 264 işçi arayışının olduğunu duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada ve bazı televizyon kanallarında yer alan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "yasa dışı dinleme yapıldığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin canlandırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz." dedi.

İstanbul'da, İETT'ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, alacaklarını tahsil edememeleri ve yaşadıkları sorunlar nedeniyle Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ek bir zammın olup olmayacağına yönelik soruya, ekonomik verilerin olumlu bir seyir izlediğini belirterek, asgari ücrete ek zam yapılmayacağını dile getirdi. Emeklilerle ilgili ise karar verilmedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisinin gözaltına alındığını duyuruldu.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, otelde kalabalık bir katılımla gerçekleşen basın toplantısında konuştu. Aziz Yıldırım, "Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. Bizim derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Şampiyonluklar kulüpler, camiaları, güç olarak büyütüyor." ifadeleriyle Fenerbahçe'nin hedeflerine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Güner Sönmez'in paylaştığı yeni araştırmaya göre, günde yarım yemek kaşığı zeytinyağı tüketimi, bunamaya bağlı ölüm riskini yüzde 28 azaltıyor.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, bir arsa sahibi ile müteahhit arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma, silahlı bir saldırıya dönüştü. Silahların konuştuğu saldırıda 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Ankara'da taksiciye satırla saldırı gerçekleşti. Taksici yaralanırken Eskişehir yolunda meydana gelen kazada da 2 kişi ağır yaralandı.

Ankara’nın en eski tarihi mekanlarından İtfaiye Meydanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentsel dönüşüm kapsamında tarihi mekanları restore edilerek, turizme açılacak. Bu çalışma kapsamında bölge esnafının yeni ‘Ankara İtfaiye Çarşısı’na taşınması beklenirken kiracı esnaf, enflasyon ve faize takılı kaldı.

Spor dünyasından gelişmeler

FIVB Milletler Ligi'nin ilk maçında Türkiye, Japonya’ya 3-2 yenildi ve 22 galibiyetlik seri son buldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalinde Anadolu Efes ile Türk Telekom takımları, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı. İstanbul temsilcisi maçı 99-79 kazandı ve seride durumu 1-0 yaptı.

MKE Ankaragücü, geleceğin yıldız adaylarını belirlemek için futbolcu seçmeleri düzenliyor. Seçmeler doğum tarihlerine göre 1 Haziran’da başlıyor.

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, İtalya'nın Parma kentinde düzenlenen WTA 125 turnuvası Parma Ladies Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Zeynep, Çeyrek finalde Alman tenisçi Jule Niemeier ile karşılaşacak. 24 yaşındaki Jule Niemeier dünya sıralamasında an itibariyle 105. sırada yer alıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.