17 Ekim 2024’te neler yaşandı? 17 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

17 Ekim 2024’te neler yaşandı? 17 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yahya Sinvar'ın Gazze'nin güneyinde öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar, Gazze Şeridi'nde ağır can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Son 24 saatte gerçekleşen saldırılarda 29 Filistinli hayatını kaybederken, 93 kişi de yaralandı. Toplam can kaybı 42 bin 438’e yükselirken, yaralı sayısı ise 99 bin 246'ya ulaştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesi sonrasında yaptığı açıklamada, savaşın sona ermesi gerektiğini ve esirlerin evlerine dönme zamanının geldiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranlarında indirime gitti ve mevduat faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 3,25 seviyesine çekti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. TCMB, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bu karar ile faiz oranı, üst üste yedinci ayda da değişmeden sabit kalmış oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı bütçe görüşmelerinin 22 Ekim'de başlayacağını duyurdu. 2025 bütçesi için öngörülen giderler 14 trilyon 731 milyar lira, gelirler ise 12 trilyon 800 milyar lira olarak belirlendi.

Ünlü oyuncu Vural Çelik, 51 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Güven, paylaşımında "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen zorla getirme kararı, mahkeme tarafından geri çekildi.

AK Parti kaynakları, kredi kartından 750 TL'lik savunma payı alınmasını içeren maddenin , yasa teklifinden çıkarıldığını bildirdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, emeklilerin maaşlarına bu yıl içinde minimum 10 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bu, toplumsal rahatlamayı beraberinde getirecektir." ifadelerini kullandı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semra Dinçer, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin anadolugazete.com.tr'ye konuştu. Dinçer, kamuoyunda tartışma yaratan yasanın Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini düşündüğünü söyledi.

Ankara Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Dilaver Alamur, sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Seçildikten sonra ilk kez anadolugazete.com.tr'ye konuşan Başkan Alamur, "Ahilik düsturu ile yetişen bir esnaf, kendi yemediği yemeği müşteriye yedirmez." dedi.

Çubuk-Ankara yolu üzerinde seyreden Emre M. (48) yönetimindeki 37 KL 427 plakalı otomobil, İbni Sina Caddesi'nden yola çıkan Suriye uyruklu İsmail A. (12) ve Gays A. (8) isimli iki çocuğa çarptı.

Başkent'te toplu ulaşım araçlarını kullanan yolcu sayısı artış gösterdi. EGO Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre, Ankara'da otobüsleri kullanan yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı.

Ankara Milletvekili Adnan Beker, şehir içi toplu taşıma ve ticari yük taşımacılığında kullanılan araçların modernize edilmesini hedefleyen bir kanun teklifi sundu.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı otomobiliyle takip ederek taciz ettiği öne sürülen bir şüpheli gözaltına alındı.

Ankara'nın Çubuk ilçesine kış mevsimin ilk karı düştü. Kentte hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Demetlale Mahallesi'nde Milli Beraberlik Partisi Genel Merkezi'ne düzenlenen operasyonla uyuşturucu kullanımı ve satışıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara genelinde hafif ila orta şiddette zirai don olayı beklediğini duyurdu.

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir restoranda nefes borusuna yemek kaçan Hamire Tuğutlu Toygartepe'yi (62) yaptığı Heimlich manevrasıyla kurtardı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından her yıl verilen ve Avrupa'da oynayan 21 yaş altı en iyi genç futbolcuya verilen prestijli "Altın Çocuk" (Golden Boy) ödülünde, Türkiye'yi temsil eden iki genç yetenek Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı.

THY EuroLeague 2024-2025 sezonunun 4. haftasında Fenerbahçe Beko, Almanya deplasmanında ALBA Berlin'i 78-71 yenerek dördüncü maçta üçüncü galibiyetini aldı.

Galatasaray Petrol Ofisi, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında sahasında Roma'ya 6-1 yenildi.

Fenerbahçe, İngiliz futbolcu Ryan Kent'in sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonucu feshedildiğini duyurdu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.