18 Ekim 2024’te neler yaşandı? 18 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

18 Ekim 2024’te neler yaşandı? 18 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail, çocuk, kadın ve yaşlı demeden Gazze'de sivilleri hedef almaya devam ediyor. 378 gündür devam eden saldırılar sonucu Gazze'de can kaybı 42 bin 500'e yükseldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lübnan'a gitti ve "İtalya, 21 günlük bir ateşkes önerdi" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin'de yaptıkları ortak basın açıklaması yaptı. İki bakan, Hamas liderlerinden Yahya Sinwar'ın Gazze'de ateşkesin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, "Sinwar'ın ölümü, çatışmaların sona ermesine ivme kazandırabilir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Balıkesir Bandırma'dan Kapadokya'ya seyahat eden bir otobüsün Aksaray-Ankara karayolunda devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi ise yaralandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Scholz ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.

Türkiye gündemini sarsan yenidoğan bebek çetesi olayına Ankara Milletvekillerinden tepki yağdı. İYİ Partili Kürşad Zorlu, konuyla ilgili TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda "yenidoğan çetesi" olarak bilinen suç şebekesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde bulunan Fırat Kalkanı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bilim Akademisi üyesi olan siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman, hayatını kaybetti. 65 yaşındaki Keyman'ın bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtildi.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Mamak ilçesi Derbent Mahallesi'nde boş bir arazide 7 yavru köpeğin ölü bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.

Ankara Valiliği, Başkent’te polis ve jandarma tarafından düzenlenen operasyonlar sonucu çeşitli suçlardan aranan bin 128 kişinin yakalandığını açıkladı.

Polatlı'da inşaat işçilerini taşıyan hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine, ABD Büyükelçiliğinin önündeki sokağın isminin "Gazze Sokak" olarak değiştirilmesi için teklif sunuldu. İkinci kez bu konuda teklif verdiğini belirten Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şirin Doğan, ilk teklifin Dışişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini öne sürdü.

Polatlılı Bürokrat ve İş Adamları Derneği (POBİAD), 30. yıl dönümünü kutlamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinin taleplerini dikkate alarak hayata geçirdiği “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi”ni tamamladı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşanan içme suyu arızası, bölge halkını zor durumda bıraktı. Vatandaşlar işe ve okula gitmek için saatlerce trafik çilesi yaşadı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

TFF 1. Lig'in 9. haftasının açılış maçında Ankaragücü, Eryaman Stadyumu'nda konuk olduğu Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti.

THY Euroleague’in 4. haftasında Anadolu Efes, unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak 15 sayı geriye düştüğü maçta Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 91-89 yenmeyi başardı.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) 6. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleşti. Mevcut Başkan Mehmet Akif Üstündağ ve Gökhan Dinçer'in yarıştığı seçimlerde kazanan Mehmet Akif Üstündağ oldu. Seçimde Mehmet Akif Üstündağ 121 oy Gökhan Dinçer 95 oy aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.