18 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 18 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

18 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 18 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas Hareketi, İsrail Meclisinde (Knesset) "Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan" önergenin kabul edilmesini kınadı. Hamas, bu adımı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarının hafife alınması olarak nitelendirdi. Hareket, uluslararası kararların göz ardı edilmesine yönelik bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Kamuda tasarruf tedbirlerini içeren yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi. Teklif 1 Eylül’de değil 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek.

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Gaziemir ilçesine sıçradı ve geniş bir alana yayıldı. Yangın nedeniyle bazı evlerin tedbiren tahliye edildiği ve alevleri kontrol altına alma çalışmalarının 10 saattir sürdüğü bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı teröristin, Türkiye-Irak sınırındaki Habur Hudut Karakolu'na teslim olduğunu duyurdu.

Seyyanen zam yapılmadan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesine tepki gösteren emekliler, beklentilerin karşılanmadığını ifade ederken Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Çankaya Şube Başkanı Ejder Gök, TÜİK'e dava açacaklarını duyurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne ilişkin TBMM Başkanlığı tarafından sunulan tezkere kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan tezkere, Genel Kurul'da okunarak onaylandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bakan Kurum, TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren bu duyuruda, taksit ödemelerinde yüzde 50 daha az ödeme kolaylığı sağladıklarını belirtti.

TCMB'nin 5 Temmuz haftasındaki haftalık para ve banka istatistiklerine göre, brüt döviz rezervleri 4 milyar 898 milyon dolar artarak 89 milyar 731 milyon dolara yükseldi. Bu rakam, 28 Haziran'da 84 milyar 833 milyon dolar seviyesindeydi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,05 değer kazancıyla günü 11 bin 139,46 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da yaşanan sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan ve hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan 27 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Çorum'un Alaca ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek alan 35 yaşını geçmemiş KPSS Ortaöğretim başvuru ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 2024 KPSS Ortaöğretim Başvuru Belgesi’ni en geç 28 Temmuz 2024 tarihine kadar sisteme yüklemeleri gerekiyor.

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılması Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülürken hayvan hakları savunucuları da Meclis Park'ta protesto eylemi yaptı.

Süpermarket ve büfelerde 500 mililitrelik suyun fiyatı 15 TL'ye kadar çıkarken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Halk Ekmek ve BELKO satış noktalarında aynı su 3 buçuk TL'den satılıyor. Uygun fiyatlı su, yaz sıcaklarında Ankaralılardan tam not aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, SMA Tip 1 hastası 3 aylık Miray bebeğin tedavisi için belediye olarak desteklerini sürdürdüklerini belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Spor Kulübü'nün Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek sporcularıyla bir araya geldi.

Ankara Tabip Odasının Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlediği “Cebeci Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler” başlıklı fotoğraf sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, Ankara Tabip Odası üyesi hekimlerin ve ailelerinde sağlık çalışanı bulunan Ankaralıların albümlerinden derlenen fotoğraflardan oluşuyor.

Ankara'da gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonları kapsamında 4 ayrı adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Yozgat’ta uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Seçimli Mali Genel Kurul toplantısı Ankara'da başladı ve yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu 134, Mehmet Büyükekşi 129 oy aldı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. eleme turunda Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile eşleşti.

RAMS Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi, San Marino temsilcisi La Fiorita 1967 oldu.

Galatasaray, Avusturya kampındaki üçüncü hazırlık maçında Slovakya’nın Trencin takımını 4-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, hazırlık maçında karşılaştığı İngiltere Championship ekibi Hull City’i 5-1’lik skorla mağlup etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.