19 Haziran 2024’te neler yaşandı? 19 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

19 Haziran 2024’te neler yaşandı? 19 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde gerçekleştirdiği saldırıda sivillerin hedef alınması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı.

İsrail'in Kan yayın kuruluşunun raporuna göre, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu öncesinde İsrail ordusunun elindeki istihbaratı göz ardı ettiği iddia ediliyor.

Türkiye’den gelişmeler

Ekol TV canlı yayınında konuşan Özgür Özel, genel seçim sonrası CHP'de yaşanan değişimle ilgili olarak "Dünyanın hiçbir yerinde parti lideri seçimle değişmedi. Var gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalıştık ama olmadı. Arkadaşlarım, ailemin ve benim travmam oldu. Sokakta gençlerin feri de söndü, heyecanı gitti" ifadelerini kullandı.

Bayram tatilinin ardından araç sahiplerini akaryakıtta yeni zamlar bekliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 1 lira 45 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 65 kuruş zam gelecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Bayram tatilinin 4. günü 18 Haziran 2024 Salı günü 24 saatlik sürede 693 trafik kazası meydana geldi. 4 kişi maalesef hayatını kaybetti. Bin 302 kişi yaralandı." dedi.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar dönüş yolunda, Kırıkkale'de trafik sıkışıklığına neden oldu.

Uşak'ta dün akşam saatlerinde tarım arazileri ve ormanlık alanda çıkan yangına müdahale çalışmaları sürüyor. Yangında 28 saat geride kaldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan anız yangınının kontrol altına alınmasının ardından, Çanakkale Boğazı'nın tamamen gemi trafiğine açıldığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan toplam 9 şahıs Edirne'de hudut birlikleri tarafından yakalandı. Yakalanan 9 kişiden 4’ü FETÖ 1’İ DHKP-C üyesi.

Sivas Yıldızeli'ne bağlı Nallı Köyü Derneği, köyde düzenlediği şenlikle Kurban Bayramı için gelen misafirlere adeta festival tadında bir bayram yaşattı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Serinlemek amacıyla Ankara'daki Kurtboğazı Barajı'na girdikten sonra kaybolan 3 kişi kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ankara'da düğün öncesinde havaya ateş etmek isterken silahı tutukluk yapan kişi, 13 yaşındaki akrabasını vurarak ölümüne sebep oldu.

Yozgat'ta bir kişinin vücuduna yapışan kene nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne yakalanarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Mogan Gölü, Kurban Bayramı'nın son günlerinde Ankaralı piknikçilerin ve doğa tutkunlarının uğrak noktası oldu. Piknik alanlarının yanı sıra tekne turları ve bisiklet kiralama gibi aktivitelerle ziyaretçiler o anların keyfini çıkardı.

Spor dünyasından gelişmeler

Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu kura çekimi sonrası Fenerbahçe’nin rakibi Lugano oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Trabzonspor, 2. eleme turunda Ruzomberok ve Tobol eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek. Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda, 1. ön eleme turundaki Belarus temsilcisi FC Isloch ile San Marino temsilcisi La Fiorita 1967 eşleşmesinin kazananı ile karşı karşıya gelecek.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı, C Grubu’nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile eşleşti.

Galatasaray, Süper Lig'de yeni sezona güçlü bir kadro ile hazırlanmak için transfer atağına geçti. Son şampiyon, Fenerbahçe'nin formasını giyen Michy Batshuayi ile anlaşma sağladı. Belçikalı oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalanacak.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda, Hırvatistan ile Arnavutluk, Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maç 2-2 sona erdi.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda Almanya ile Macaristan karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena'da oynanan maçta ev sahibi Almanya, rakibini 2-0 mağlup ederek grupta ikinci maçında ikinci galibiyetini elde etti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu'nun ikinci maçında, İsviçre ve İskoçya 1-1 berabere kaldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli takımın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Oyuncuların yüksek karakter gösterdiğini vurgulayarak, "Futbolcularımıza maçtan önce 'tarih yazacaksınız, çocuklarınıza anlatacak büyük bir hikayeniz olacak' dedim. 'Hep 2002 ve 2008 konuşuluyor, siz 2024'ü konuşturun' dedik." şeklinde konuştu.

Milli tenisçimiz Zeynep Sönmez, WTA 500 Berlin turnuvasında çeyrek finale çıkma şansını kaybetti. Dünya 19 numarası Victoria Azarenka'ya karşı oynadığı maçta 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilen Sönmez, turnuvaya alkışlarla veda etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.