19 ilde FETÖ Operasyonu: 34 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen “Kıskaç-26” operasyonları kapsamında 19 ilde 34 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

19 ilde FETÖ Operasyonu: 34 şüpheli gözaltında
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon olmak üzere toplam 19 ilde geniş çaplı aramalar yapıldı.

Operasyonlar sonucunda 34 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin FETÖ'nün sözde "askeri" ve "emniyet" mahrem yapılanmalarında görev aldıkları belirlendi. Şüphelilerin, örgütle iletişimde ankesörlü telefonlar kullandıkları ve kripto haberleşme uygulaması “ByLock”u aktif olarak kullandıkları tespit edildi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunduğu belirtildi.

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği de ifade edildi. Bu gelişme, FETÖ ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.