2 Ekim 2024’te neler yaşandı? 2 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

2 Ekim 2024’te neler yaşandı? 2 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail savaş uçakları, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı'nda bir kafeyi hedef alarak hava saldırısı düzenledi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yıllık enflasyon rakamlarını açıkladı. Türkiye'de enflasyon oranı eylül ayında aylık bazda yüzde 2,97 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 49,38'e gerileyerek dikkat çekici bir düşüş kaydetti. Bu rakam, Temmuz 2021'den bu yana ilk kez yıllık enflasyonun Merkez Bankası'nın politika faizinin altına düştüğünü gösteriyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tuzla ilçesinde düzenlenen bir operasyonda polis memuru Adem Köş’ün yaralandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşişli ürünler arasında tek tırnaklı yani at ya da eşek eti tespit edilen lokantaların listesi yayınlandı. Başkent Ankara’da çok meşhur olan ve müşterilerinin sırada beklediği bir işletmenin pişmemiş köfte ürünlerinden alınan numunelerde tek tırnaklı et tespit edildi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, cari açığın yıl sonunda 20 milyar doların altına inmesinin beklendiğini, ayrıca Türkiye'nin sıcak para ihtiyacı olmadığını vurguladı. Merkez Bankası'nın bağımsızlığına da dikkat çeken Karahan, enflasyonun kalıcı olarak yüzde 5 hedefine ulaşılana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı, 1 Ekim'de İsviçre'nin Zürih kentinde anaokulu öğrencilerine yönelik gerçekleşen bıçaklı saldırıda yaralanan Türk vatandaşı beş yaşındaki Aras’ın sağlığının iyi olduğunu belirtti.

Cem Garipoğlu’nun ailesi, Adli Tıp Kurumu'na DNA örneği vermek üzere geldi.

İYİ Parti’de istifalar sürüyor. Son olarak Kayseri’de, aralarında Büyükşehir ve Talas Belediyesi meclis üyeleri ile İl Disiplin Kurulu üyelerinin de yer aldığı 8 kişi, partiden istifa ettiklerini açıkladı.

ANKARA'DAN GELİŞMELER

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve aile hekimlerinin özlük haklarına yönelik yeni düzenlemeler içeren yönetmelik taslağına sosyal medyada sert tepki gösterdi.

27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, milletvekillerine seslenerek, "Demokrasiyi ve adaleti savunan, siyaset yasağına karşı olan tüm milletvekillerine çağrım şudur: İçinizden 23 kişi istifa etsin, Türkiye ara seçime gitsin. Türkiye ara seçime gitme kararını zorladığı zaman siyasal iktidar hukuka baskıdan vazgeçecek. Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak gelmesinin önüne geçilecek. Hukukun üstünlüğü ve özgürlüğü için CHP ara seçimi zorlamalı." dedi.

HBS Araştırma, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili anketinin sonucunu açıkladı. "Mansur Yavaş başarılı mı?" sorusunun yöneltildiği ankete göre, Yavaş'ı başarılı bulanların oranı yüzde 50'yi geçiyor.

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde iki grup arasında çıkan kavga hastaneye taşındı. Yaralıların götürüldüğü hastanede karşılaşan tarafların tekrar kavgaya tutuşması polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Ankara’nın giderek artan trafik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin’in davetiyle üniversitelerin ulaşım uzmanları ve ilgili meslek odalarının temsilcileri bir araya geldi.

Kırıkkale’de "taşınma" meselesi yüzünden çıkan kavgada, nişanlısını tabancayla ağır yaralayan bir kişi, çaldığı ticari taksiyle olay yerinden kaçtıktan sonra intihar etti.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirileri sert bir dille eleştirdi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, deplasmanda Twente ile Grolsch Veste Stadı'nda karşılaştı ve mücadele 1-1'lik skorla tamamlandı.

Kayserispor, Teknik Direktör olarak son olarak Gençlerbirliği’ni çalıştıran Sinan Kaloğlu ile anlaştı.

FIBA Kadınlar Süper Kupa mücadelesinde Fenerbahçe Opet ile Beşiktaş, Basketbol Gelişim Merkezi'nde karşı karşıya geldi ve Fenerbahçe, 79-63 ile üst üste ikinci kez kupayı kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt'u ağırladı. Siyah-beyazlılar, zorlu karşılaşmadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, Letonya temsilcisi RFS ile başkent Riga’dak UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, deplasmanda Twente ile Grolsch Veste Stadı'nda karşılaştı ve mücadele 1-1'lik skorla tamamlandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.