2 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 2 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

2 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 2 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Kongresi Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Lloyd Doggett, 27 Haziran gecesi gerçekleştirilen ilk canlı yayın sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın performansı hakkındaki tartışmalara katılarak, Biden'a "başkanlık yarışından çekilmesi" çağrısında bulundu. Doggett, yaptığı yazılı açıklamada, bu çağrıyı yapan ilk Demokrat Partili Kongre üyesi oldu.

Türkiye’den gelişmeler

Bundan tam 31 yıl önce, tarihin kara lekelerinden biri olarak anılan Sivas Katliamı yaşandı. 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'ta bulunan 33 yazar, şair, düşünür ve sanatçı, Madımak Oteli'nde çıkarılan yangın neticesinde hayatını kaybetti.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri'de başlayan ve Suriye'nin kuzeyine de uzanan olaylara sert tepki gösteren Erdoğan, "Oyunu kimin yazdığını biliyoruz, fitne teşebbüsleri boşa çıktı" diyerek olaylara müdahale edildiğini belirtti ve "İstihbarat birimlerimizin titiz çalışmaları sürüyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklamasına sert tepki gösterdi. Başarır, "Utanmaz adam! 17 bin 2 lirayla gel bakalım bir ay yaşa. Yaşayabilir misin?” diyerek tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yemin ederek resmi olarak görevlerine başladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde İsveç kadın yapılanması sorumlusu Zozan Baransson'u Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlediği operasyonla yakaladı.

Türkiye Emekliler Platformu Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, "Hakları görüşülürken masada olmayan tek kesim emeklilerdir. Kimse bize 'ne verelim, ne edelim' diye danışmıyor maalesef" dedi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek ikili görüşmede tüm önemli ve hassas konuları ele alacaklarını açıkladı.

İstanbul, Kadıköy Kurbağalıdere Caddesi'nde bulunan bir kuruyemiş dükkanında yaşanan rehine krizi, özel harekat polisinin müdahalesiyle son buldu. Elindeki kırık cam parçasıyla dükkan sahibini rehin alan şüpheli, polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, bir baba 11 ve 14 yaşındaki iki çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Korkunç olay, Naci Çakır Mahallesi 758'inci Cadde'de bulunan Kısacık Apartmanı'nda meydana geldi.

Ankara’da toplu taşıma kullanıcılarının vazgeçilmezi olan Ankarakart, EGO Cep'te uygulaması üzerinden yapılan dolum işlemlerinde 'işlem ücreti' kesilmeye başlanmasıyla, kart dolum noktalarında ve bankolarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği etkinliklerine katılan 33 aydın, akademisyen, düşünür, yazar ve sanatçının Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin 31'inci yılında Ankara Anıtpark’ta anma töreni düzenlendi.

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de çok sayıda kaymakam ve valinin görev yerleri değişti. Ankara'nın Balâ, Çubuk, Nallıhan ve Şereflikoçhisar ilçelerinin kaymakamlarının yeni görev yerleri ve Ankara'da görev yapacak olan yeni mülki idare amirleri de belli oldu.

Son dönemde sıfır araçlarda yapılan kampanya ve indirimlerin otomobil sektörünü hareketlendirdiğini kaydeden Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, 10 yaş ve üzeri otomobillere talebin arttığını ifade ederek, "Araç değiştirmek isteyenlerin model yükseltmek yerine model düşürme çabaları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turunda A Milli Futbol Takımımız, Avusturya'yı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. A Milliler, çeyrek finalde 6 Temmuz’da Hollanda’yla karşılaşacak.

EURO 2024'ün son 16 turunda Hollanda, Romanya'yı Münih Futbol Arena'da oynanan maçta 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray, geride bıraktığımız sezonu Fenerbahçe'de geçiren Michy Batshuayi ile 3 yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulüp, transferi daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği Belçikalı golcü için sosyal medya hesabından özel bir video paylaştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.